Az USA szabadította rá Európára a migrációs válságot – no meg a franciák…

Az USA szabadította rá Európára a migrációs válságot – no meg a franciák…

Antonio Tajani, az Európai Parlament elnöke szerdán élesen bírálta az Amerikai Egyesült Államokat, amiért meggyilkolta Moammer Kadhafi líbiai vezetőt, ezzel megoldhatatlan problémává téve a migrációs válságot Európában. Tajani elmondta:., “Kadhafit meggyilkolni egyenértékű volt azzal, mint megnyitni az ajtót a migráció, a Muszlim Testvériség és az ISIS számára.”

Az EP elnöke szerint Spanyolországnak fokoznia kell katonai jelenlétét Afrikában, mert ez előfeltétele az európai migrációs válság megoldásának. Ugyanakkor, elmondása szerint a migrációs válságot nem lehet csak Afrikában megoldani, ehelyett átfogó európai megoldás szükséges.

A politikus azt mondta, Spanyolország és Olaszország “jól ismeri Afrikát”, és erre kell építeni a menekülthelyzet megoldását.

“Az amerikaiak nem tudják megtenni. A segítségük fontos, de nagyon sok hibát követnek el” – mondta. Az EP elnöke ráadásul egyértelműen kijelentette, hogy az Egyesült Államok szabadította rá Európára a migrációs válságot.

“Kadhafit meggyilkolni egyenértékű volt azzal, mint megnyitni az ajtót a migráció, a Muszlim Testvériség és az ISIS számára.”– mondta Tajani, hozzátéve, hogy emiatt a válság kezeléséhez nem az amerikaiak szakértelmére van szükség, hanem olyan országokéra, melyek jól ismerik Afrikát.

Az EP elnöke emellett nyíltan beszélt arról, hogy az Európai Unió előtérbe kell helyezze saját állampolgárainak érdekeit a külső hatalmakéval és a más kontinensről érkező bevándorlókkal szemben.

hídfő.ru


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »