Az USA Szíriában „véletlenül” az olaj-, földgáz- és vízkészletben leggazdagabb részeit szállta meg

Az USA Szíriában „véletlenül” az olaj-, földgáz- és vízkészletben leggazdagabb részeit szállta meg

ECHO TV nemzetközi sajtószemléje

„Merkel szégyenletes hallgatása” főcímmel és „A német kancellár lehetővé teszi a magyar antiszemitizmust és aláássa az európai értékeket” alcímmel az amerikai Politico vélemény- és hírportál brüsszeli kiadása angolul és németül tett közzé egy Angela Merkelhez intézett nyílt levelet, amelyet a nyugati világból már 180 egyetemi tanár, kutató, újságíró, politikus és egyéb közéleti személy írt alá. A levél a németországi vezetőt cinkosnak tekinti, amiért nem emelte fel a szavát, hogy a magyar kormány az elmúlt hónapokban ismételten szította az antiszemitizmus lángját George Soros zsidó bankárt vádolva, hogy nemzetközi összeesküvést sző Magyarország keresztény kultúrájának elpusztítására. E mellett Orbán Viktor a közszolgálati adókat propaganda szócsövekké alakította, magánadók tulajdonosait arra kényszerítette, hogy politikai szövetségesei kezébe adják és rátegye a kezét az ország legfontosabb bíróságaira. Vezető politológusok szerint, írja a levél,  a magyarországi demokráciának vége, illetve végzetes állapotban van. A levél az ilyenkor kötelező párhuzamot is megvonja a hitleri időkkel, majd felszólítja Merkelt, szólítson fel a Fidesz kizárására az Európai Néppártból.

Jennifer Rubin, a Washington Post napilap újságírója és az idézett, Merkelhez szóló levél egyik aláírója lapjában nekiront Donald Trumpnak, mert a cikkírónak még a Szíria elleni legújabb amerikai rakétatámadás sem elég ahhoz, hogy ne nevezze az amerikai elnököt Putyin pincsijének. A Szíria elleni csapások  komolytalanok, csak az érzelmi nyomás kieresztésére szolgálnak és stratégiának maszkírozott egyfajta harci önkielégítés, idézi Jennifer Rubin az amerikai külügyminiszter volt tisztségviselőjét, Eliot Cohent.

Hírdetés

Jeremy Corbyn, a brit Munkáspárt vezetője a brit parlamentben a legutóbbi, Szíria elleni amerikai-brit-francia légicsapások ügyében emlékeztette Theresa May brit miniszterelnököt, hogy a törvényhozásnak felelős és nem Donald Trump szeszélyének kiszolgálója, tudósít a Russia Today orosz tévéhálózat angol nyelvű szolgálata.

Az amerikai független Mintpress hírportál damaszkuszi keltezésű tudósításában mutatja be,  hogya 4 ezer fős amerikai hadsereg Szíria területének pontosan azt a 30 százalékát szállta meg, ahol az ország olaj-, víz- és földgázkészletének legnagyobb része található.

(Echo TV nemzetközi sajtószemléje, először 11:55-kor)

 


Forrás:lovasistvan.hu
Tovább a cikkre »