Az úszó szövetség alelnöke szerint a konfliktus forrása az, hogy Katinka nem akart ingyen szerepelni a vb-filmben

Sós Csaba, a Magyar Úszó Szövetség szakmai alelnöke a Hír TV Középkezdés című péntek esti műsorában elmondta, hogy Hosszú Katinka első, december 22-i sajtótájékoztatója előtt két héttel már leültek a felek tárgyalni. Azonban amikor kiderült, hogy a 2017-es vb promóciós filmjében ingyen kellene szerepelnie, akkor a sportoló a férjével együtt felállt és elment.

"Volt egy megbeszélés az úszószövetségben, amin ott volt Katinka és Shane, az úszószövetség szűk vezetése, az elnök és a kapitány, én és még ketten. Akkor arról volt szó, hogy tisztázzuk, hogy mi van, és mindenki mondja el, hogy mi történt. És azon a ponton Gyárfás elnök úr fölrótta, hogy egy 2017-es világbajnoki promóciós filmben ugyan ki szerepeljen, ha nem a Katinka meg az olimpiai bajnokunk. És ha minden igaz, az elnök úr azt mondta, hogy ezért pénzt kértek. És ezen a ponton – nem volt teátrális, nem volt unintelligens a történet – ők fölálltak és elmentek. Tehát az igazi meg nem értés e körül a promóciós film körül van. Ők úgy gondolják, hogy Katinka egy áru, és mindenkor fizessék meg" – mondta Sós Csaba, a Magyar Úszó Szövetség szakmai alelnöke a Hír TV Középkezdés című péntek esti műsorában.

Hosszú ezt követően tartotta első sajtótájékoztatóját december 22-én, amelyen nagyon kiosztotta az úszószövetség vezetőit. Azt mondta, nem biztosítják neki a felkészüléshez szükséges feltételeket, illetve ezt az úszó vb reklámozásához kötik.

Január elején Kiss László szövetségi kapitány nehezményezte, hogy nem tudott egyeztetni Hosszú Katinkával a következő időszakban esedékes edzőtáborozásokról, válaszul Hosszú újabb sajtótájékoztatón jelezte, továbbra sem nem fogadja el, hogy a szövetség a budapesti vb promóciójához köti a felkészülése támogatását, ezért széttépte a 12 millió forintos szerződésajánlatot.

Miután az úszónő a sajtótájékoztatón megjelent Kiss Lászlóval nem állt szóba, az úszókapitány január 7-én lemondott, de miután aláírásokat gyűjtöttek a maradása mellett, január 10-én jelezte, folytatja a munkát.

A helyzet azóta sem rendeződött, a MOB ugyan békéltetést ígért, de azóta a szövetség előbb azt jelezte, Katinka csak akkor úszhat Austinban, ha engedélyt kér a kapitánytól, majd mégis megadta neki az engedélyt.

Az úszónőt csütörtökön óriási fölénnyel választották meg a tavalyi év legjobb női sportolójának, és mivel az úszónő éppen egy amerikai versenyen vesz részt, a díjat az édesanyja vette át. De elképzelhető, hogy Hosszú nem lesz ott a vizes sportokat tömörítő nemzetközi szövetség, a FINA hagyományos díjátadó gáláját, amelyre január 31-én Budapesten kerül sor.

(Origó)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »