”Azokat a romákat, akik nem bírnak beilleszkedni a társadalomba, azokat én, mint roma nő, szintén elmarasztalom”

Hangos tapssal díjazták a megjelent érdeklődők annak a cigány asszonynak a mondanivalóját, aki Vona Gábor salgótarjáni utcafórumán nyíltan kiállt a Jobbik mellett: “Nem kell elhinni, hogy a Jobbik fajgyűlölő” – jelentette ki a nő, majd hozzátette: “Azokat a romákat, akik nem bírnak beilleszkedni a társadalomba, azokat én, mint roma nő, szintén elmarasztalom és nem nézem embernek.”

A hölgy szerint mindenkinek megvan a lehetősége, hogy normálisan éljen, dolgozzon és normálisan viselkedjen, és ne bűnözésből próbáljon megélni.

“Hiába vagyok roma nő, én nagyon szeretem a Jobbikot, és most kijelentem, hogy a Jobbikra fogok szavazni” – mondta az asszony.

A párt miniszterelnök-jelöltje, Vona Gábor a kormánypárti média hazug tájékoztatási gyakorlatára utalva, ironikusan megjegyezte, hogy ez a jelenet biztosan nem lesz benne a TV2 híradójában, majd kijelentette: pártja kormányon nem azt nézi majd, kinek milyen színű a bőre, hanem, hogy ki milyen ember.

“Azt fogjuk nézni, ki az, aki ennek az országnak a javát akarja, akármilyen bőrszínű, kultúrájú vagy etnikumú. Aki ennek az országnak a javáért dolgozik, az a mi szövetségesünk.”- fogalmazott Vona Gábor.


Forrás:hunhir.hu
Tovább a cikkre »