Babos Tímea óriási bravúrt hajtott végre

Babos Tímea óriási bravúrt hajtott végre

A 1 óra 46 perces meccsen eső miatt behúzták a tetőt, az esélyesebb amerikai 2-2 után elnyerte Babos szerváját, sőt, 4-2 is vezetett, de a magyar kiegyenlített, rövidítés következett. A tie-breakben Babos 3-2 után elvette Vandeweghe adogatását, majd meglépett 6-3-ra és fogadóponttal nyerte az első felvonást.

A második játszmára Babos nagyon felkapta a fonalat, Vandeweghe kiesett a ritmusból, egyszer a székbíró figyelmeztette is őt. Közben a magyar teniszező bréklabdákat hárított, elnyerte az adogatást és 3-1 után újra brékelt. Már 5-1 volt az állás, mikor az amerikai tudott hozni egy szervát, de esélye nem volt a fordításra, Babos kihasználta második meccslabdáját, bejutott a legjobb 64 közé.

Nagyon örülök, hogy így tudtam játszani! Már sokszor találkoztam TOP10-es ellenféllel, voltak esélyeim, döntő játszmákkal, stb. Ma hatalmas különbséget mutatott, hogy a fontos pontokat milyen jól és agresszívan játszottam meg. Végig hittem abban, hogy tudok győzni. Ez nagyon-nagyon fontos volt! Ezért is tudtam visszahozni az első játszmát. Azt gondolom, hogy az esőszünet is jót tett. Utána sokkal jobban játszottam, amúgy is szeretek fedett pályán teniszezni. Ez a mérkőzés nagyon pozitívan hat majd a mentalitásomra is. Boldog vagyok és örülök annak, hogy így sikerült játszani! Fontos pillanat az életemben. Tízezer ember előtt nyertem a Hisense Arena-ban, ez tényleg hihetetlen dolog, boldog vagyok!

 – írta Babos Tímea a honlapján.

A magyar teniszező hatodszor játszik egyesben az Australian Open főtábláján, 2012-ben és 2016-ban sikerült túljutnia az első fordulón. Pályafutása során másodszorr győzött le top10-es versenyzőt.

Így örült:


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »