Bajban a Škoda: nem győzi a megrendelések teljesítését

A Škoda autógyár nem győzi a megrendelések teljesítését. A VW Grouphoz tartozó cseh leányvállalat már teljesítőképessége határán gyártja az autóit a vásárlóknak pedig egyre többet kell várnia a kiválasztott típusokra.

A Škoda most azt fontolgatja, hogy kiszervezi a gyártást más cégekhez. Ebben egyébként a cseh autógyár kivételes hatékony: Európában a legjobb megoldásokkal rendelkezik a gyártóüzemek termelés-összekapcsolásában.

Jelenleg az osztrák Magna Steyr nevű gyárral tárgyalnak legintenzívebben. A cseh gyár vezetése azonban már most tudja, hogy a kiszervezés csak átmeneti megoldást jelent, ezért további alternatívákat is számba kell vennie. Például a szerződésre való gyártást, ami azt jelenti, hogy Škoda-licenc szerint más gyárban gyártanának egyes típusokat.

A legnépszerűbb márka jelenleg is 100 százalékon pörög, évente 1,2 millió autó gördül le gyártósoráról. A kapacitásbővítés már tervben van, a kitűzött cél évi 2 millió darab jármű. A gond azonban a munkaerőhiány – jelenleg nincs elég munkára fogható ember Csehországban, ahol az egész EU-ban a legalacsonyabb az állástalanság mértéke.

eTrend.sk

Nyitókép: eTrend.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »