Bajban Soros embercsempész hajói, Málta sem engedi kikötni őket: takarodó haza!

Málta elutasította, hogy a Lifeline hajó több mint 200 migránssal a fedélzetén kiköthessen partjainál – közölte Danilo Toninelli olasz közlekedési miniszter, miután az előző nap Matteo Salvini belügyminiszter megtagadta a kikötést a Mission Lifeline nevű német sorosista álcivil szervezet által működtetett hajótól Olaszországban.

Toninelli, akihez az olasz kikötők felügyelete tartozik, abszurdnak nevezte a máltai vezetés döntését Facebook-oldalán. A tárcavezető közzétette a máltai hadsereg válasz e-mailjének szövegét is, amelyben
a szigetállam azt állítja, hogy a Lifeline nevű hajó nem került vészhelyzetbe, s nem is adott le ilyen riasztást.

Matteo Salvini belügyminiszter a nap folyamán úgy érvelt, hogy Máltának kell fogadnia a holland zászló alatt hajózó Lifeline-t, amely Líbiai partjai előtt 224 migránst vett fel, mert jelenleg máltai felségvizeken van.
Málta korábbi válaszában csak annyit közölt, hogy a törvények és a vonatkozó egyezmények alapján fog eljárni.

A Mission Lifeline szerint az erre vonatkozó kérése ellenére még nem jelöltek ki számára kikötőt, ahová a fedélzetén lévő migránsokat viheti, amelyek száma egy éjjeli „mentőakció” során 234-re duzzadt.

Hírdetés

Máltán jelenleg baloldali kormány van hatalmon, de ennek ellenére még sem akarja befogadni az illegális bevándorlókat. A sorosista álcivil szervezet tagjainak véleménye alapján félő, hogy hasonló helyzet fog kialakulni, mint az Aquarius nevű embercsempész hajó esetében.

A spanyol külügyminisztérium közölte, hogy kapcsolatba lépett Olaszországgal, Máltával és Franciaországgal, hogy megoldást találjanak – jelentette az ANSA olasz hírügynökség.

Valószínűleg a migránsbarát spanyol kormány végül befogadja a Mission Lifeline hajóját,
ahogy tette azt az Aquarius esetében is.

origo


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »