Balesetek, karambolok országszerte

Havazás és ónos eső nehezíti a közlekedést több helyen az országban. A csúszós utakon sok a baleset. Az M5-ös autópályán délelőtt egymást érték a koccanások, Szekszárdnál pedig két autó rohant egymásba. A szakemberek azt kérik, hogy mindenki a szokottnál lassabban és óvatosabban vezessen.

Megállás nélkül esett a hó délelőtt Szolnokon. A gyerekek szokás szerint a nagyon örültek a friss hónak. Az autósoknak viszont már kevésbé tetszett ez az időjárás.

Egerben is folyamatosan dolgoztak a hómunkások. A városban azonban nem fog sokáig megmaradni a hó, van ahol már olvadásnak is indult. Az emberek furcsállják ezt a változékony időjárást.

Árokba borult tréler a 61-es út mellett Dunaföldvár közelében 2018. január 16-án. A balesetben senki nem sérült meg. MTI Fotó: Donka Ferenc

„Nagyon szélsőséges az időjárás, egyik nap plusz tíz fok van, másnap meg nulla fok vagy esetleg mínuszok” – nyilatkozta az M1-nek egy járókelő.

A csúszóssá vált utak miatt a szokásosnál jóval több baleset történt az országban.

Egy férfi havat lapátol Budapesten, a XII. kerületi Béla király úton 2017. április 19-én. MTI Fotó: Mohai Balázs

Egy férfi havat lapátol Budapesten, a XII. kerületi Béla király úton 2017. április 19-én. MTI Fotó: Mohai Balázs

Több balesetet is okozott a hirtelen jött hó

Felismerhetetlenségig összeroncsolódott alkatrészek hevernek az út szélén, csupán ennyi marad abból az autóból, amelyik frontálisan üközött Szekszárdnál az 56-os főúton. A balesetben egy ember megsérült.

Az M5-ös autópályán egymást érték a koccanásos balesetetek. Táborfalvánál például egy autószállító kamion és három személykocsi ütközött.

Az M5-ös autópályán egymást érték a koccanásos balesetetek. Táborfalvánál például egy autószállító kamion és három személykocsi ütközött.

A fővárosban is megnehezítette a közlekedést az időjárás. Stefán Zoltán, az M1 tudósítója elmondta, a változó intenzitású hóesés miatt még délelőtt voltak ahol csak lépésben haladtak az autósok a reggeli csúcsidőszakban pedig jóval nagyobb dugók alakultak ki, mint általában a csúszós utak miatt.

A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. több mint 70 munkagéppel folyamatosan tisztítja az utakat.

A sípályákra is visszatért a tél

Országszerte havazott a mai napon: Egerből, Kecskemétről, Budapestről és Békéscsabáról is ezt jelentették az M1 tudósítói. László Márk, az Eplényi Intersport Síaréna marketing vezetője az M1-nek elmondta, az elmúlt két napban folyamatosan üzemeltek a hóágyúk. A szerkezetek által legyártott hó meghaladja a 25 ezer köbmétert is – tette hozzá. Ahhoz azonban, hogy a hóágyúk megfelelően tudjanak működni, mínusz két fokos hőmérsékletnek kell lennie. Ahogy azt a marketing vezető elmondta, a technikai, vagy a hóágyúk által legyártott hó sokkal tovább bírja a természetes hónál, így a következő napok várható felmelegedése nem fogja befolyásolni a síelni vágyók lehetőségeit – hangsúlyozta.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »