BARNA FOLTOK

BARNA FOLTOK

„Barna foltok” a Bayern München múltjában? 

Még tavasszal, a Der Spiegel német hetilapban, Markwart Herzog történész a múlt megszépítésével vádolta a Bayern Münchent.

A csapat múzeuma ugyanis azt a benyomást kelti a látogatóban, hogy a klub nagyon megsínylette a nemzetiszocialista rendszer uralmát. A Bayern honlapján pedig arról lehet olvasni, hogy a klubot, zsidó gyökerei miatt, rengeteg hátrányos megkülönböztetés érte Hitler uralma idején. Tény, hogy Kurt Landauer, a klub zsidó elnöke 1933-ban lemondásra kényszerült. Az AFP hírügynökség által is idézett Der Spiegel cikkben viszont Herzog azt állítja, hogy Landauer távozása után a Bayern nagyon is belesimult a fasiszta rendszerbe, ahogy ezt a legtöbb német sportklub is tette.

Herzog a Bayern eddig nem publikált korabeli, közgyűlési jegyzőkönyveire hivatkozik. Nem sokkal a cikk megjelenése után egy másik német történész történelem-hamisítással vádolta Herzogot. Dietrich-Schulze Marmeling azt állította, hogy az 1932-ben még bajnokságot nyert Bayern valójában a hitleri antiszemita politika egyik áldozata volt. Az egykori élcsapat a német hivatalos ranglista 81. helyére zuhant a hátrányos megkülönböztetés miatt. A Bayern vezetősége most úgy döntött, hogy a német történész szakmára bízza a múlt tisztázását. Egy tekintélyes és független kutatókból álló csoport létrehozását kérte. Ők talán ki tudják deríteni, támogatta-e a Bayern a nácikat, vagy ellenkezőleg, az áldozatuk volt. Ez utóbbi jelenleg a klub hivatalos álláspontja.” (HVG)

Hírdetés

 

Na végre! Ismét előkerült egy valóban fontos, Európa jelenét, jövőjét alapvetően befolyásoló ügy, egy valódi, jelentős probléma! Már nagyon ideje volt ezzel is foglalkozni! Tízmilliók forgolódtak álmatlanul, hogy vajon mit is csinált a Bayern München a nácik alatt. Most majd megtudjuk végre. És ha kiderül, hogy „belesimultak a náci rendszerbe”, akkor majd végre zokogva fog bocsánatot kérni Javi Martinez, Rafinha, Boateng, Juan Bernat, Thiago Alcantara, Franck Ribéry, Xabi Alonso, Arturo Vidal, Lewandowski, Arjen Robben, Douglas Costa, David Alaba, Arturo Vidal, Coman meg a Renato Sanches.

A Neuer meg a Lahm pedig ki lesz rúgva, mert ők még ráadásul németek is, nem elég, hogy a Bayerben fociznak.

Lesz itt rend, végre!

(És ha egyszer tényleg rend lesz? Istenem, de nagyon várom…) 


Forrás:badog.blogstar.hu
Tovább a cikkre »