Bátrabban telefonálunk az EU-ban

Bátrabban telefonálunk az EU-ban

Többet telefonálnak a magyarok külföldi utazásuk során tavaly nyár óta, amikor eltörölték a roamingdíjakat az Európai Unióban, az adathasználatuk pedig a többszörösére nőtt – tudta meg a Világgazdaság a három magyarországi mobilszolgáltatótól.

Tavaly június 15-én eltörölték a roamingdíjakat az Európai Unióban, ami azt jelenti, hogy a távközlési cégeknek az unión belül időszakosan külföldre utazók számára belföldi díjakért kell biztosítaniuk a mobilszolgáltatást. Sokan éltek ezzel a lehetőséggel, de félreértésekből sem volt hiány.

– közölte a Magyar Telekom PR-irodája.

A Telenor is hasonlókról számolt be, a szabályozás életbelépése óta azt tapasztalták, hogy növekedett az EU-roamingot igénybe vevők száma, ezen belül is azok aránya, akik új előfizetőként kipróbálták a szolgáltatást.

– közölte a Telenor.

A Vodafone sajtóosztályán elmondták, hogy az ügyfelek EU-n belüli roamingforgalmát tekintve növekedés tapasztalható. Ugyanakkor fontos megjegyezni, hogy a Vodafone EU-roaming-tarifával rendelkező ügyfelei már a szabályozás előtt is a hazai feltételek szerint használhatták a roamingszolgáltatást az Európai Unió területén, valamint az ajánlatban szereplő további három országban.

Hogy a szabályozás életbelépésével mennyit tudtak megspórolni a magyar ügyfelek, arról egyik szolgáltató sem tud pontos adatot, mivel az nagyon változó, attól függően, hogy milyen díjcsomaggal rendelkezik az ügyfél. Ráadásul a megtakarítás mértéke alapvetően függ az EU-roamingban töltött időtől és a telefonhasználati szokásoktól.

A teljes cikket a Világgazdaság keddi számában olvashatja
(Bátrabban telefonálunk az EU-ban, amióta nem kell többet fizetni érte)


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »