Bayer Zsolt: Csak egy poszt Barcelonából

Bayer Zsolt: Csak egy poszt Barcelonából

NÁRAY TAMÁS POSZTJA BARCELÓNÁBÓL

Naray Tamas

És még valami…

Barcelona-ban van egy élelmiszerlánc, a MERCADONA. Ott vásárolok mindig. A pénztárnál előttem ketten állnak, legelől egy kedőt viselő muszlim nő, (ez egyébként itt (is) gyakori látvány), mögötte egy fiatal anyuka, egy hároméves körüli gyerekkel. Az anyuka miniben, magassarkúban. A kislány azt kérdezi tőle, hiszen gyerek, hogy a néni miért van így felöltözve ebben a melegben. (37 fok van) Persze nyilván mindenki hallja. Hiszen gyerek és kíváncsi… Nincs ebben a kérdésben semmi rossz. Az anyuka sincs zavarban, valamit a szokásokról magyaráz, indulatmentesen, tök korrektül. Mire a nő hátrafordul és a következőt mondja a kislánynak:

-Pár éven belül anyukád is fel lesz öltözve.

Mindnyájan jéggé dermedtünk. Nem, nem a félelemtől. Hanem attól, hogy ezt merte.

És el se hinném, ha nem előttem történik meg, 2017. augusztus 17-én, este 19 óra 15 perckor… Miközben a televízió a barcelonai terrortámadásról sugározza a fejünk fölött a riportot.

Hírdetés

Ilyenkor az embernek nagyon nagy önuralomra van szüksége ahhoz, hogy kordában és önmagához méltó mederben tudja tartani a gondolatait.

(Kérem, hogy mellőzzétek mind a szidalmazó, mind pedig a tudtalanság/tanulás/kötelező segítségnyújtás tartalmú kommentjeiteket. Köszönöm.)

Nos, pontosan erről van szó. Náray tökéletesen, pontosan foglalja össze a lényeget. Csak egyetlen egy dologban téved. Hogy az európai fehér embernek most is, ilyenkor is, és mindig „kordában és önmagához méltó mederben tudja tartani a gondolatait.”

Így ítéljük ugyanis magunkat halálra.

Nem kell kordában tartani a gondolatainkat többé, és a cselekedeteinket sem. Ugyanis nem igazán rólunk, hanem a gyerekeinkről van. Igen, ezt a harcot meg kell harcolni. Akárhogyan és bárhogyan. És ha már muszáj (akarta a fene!), akkor jobb minél előbb. Hogy az a muszlim nő megtanulja egy életre: ez itt a mi világunk. És vagy hajlandó ezt tudomásul venni, vagy eltakarodik innen, az egész fajtájával, pereputtyával és a kölykeivel együtt. Hogy felfogja végre, nem marad számára más lehetőség, már ha életben akar maradni… hát ezért.

Bayer Zsolt

Forrás:]]> Bádog – Bayer Zsolt blogja]]>

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »