Bayer Zsolt: Wir Schaffen Das

Magyarországra menekülnek a németek a migránsok elől.

Megötszöröződött a Magyarországon, a Balaton környékén ingatlant kereső németek száma a francia Le Figaro cikke szerint. A francia lap nagyriportjából az derül ki: az ok egyértelműen a menekültválság. A cikk szerint a németek az országukat elárasztó migránsoktól rettegnek, ez költözésük oka.

Egyre több német ember költözik Magyarországra a menekültválságnak köszönhetően. A Vigyázó blog szúrta ki, hogy a Le Figaro részletes riportban ír arról: egyre több német ember költözik Magyarországra a menekültválságnak köszönhetően. A francia lap szerint a német családok leginkább a Balaton környékén vásárolnak maguknak ingatlant. Ez a jelenség jelentősen felerősödött azóta, hogy Berlin meghirdette a nyitás politikáját a menekültkérdésben. A francia újság több ingatlanügynökkel, akik magyarországi ingatlanokat értékesítenek, és áttelepedő családdal beszélgetett.

Az újság által megszólaltatott Ottmar Heide ingatlanügynök szerint tíz ügyfele közül nyolc a migránsáradat miatt keres magának Magyarországon ingatlant, Günter Schwarz, a Balaton Immobilien ingatlanügynökség tulajdonosa pedig azt mondja, soha nem volt ekkora érdeklődés Németországból. „Naponta 15-20 érdeklődő van, ez ötszöröse a tavalyinak. Az ügyfeleim 50 és 100 ezer euró közötti ingatlanokat keresnek” – idézi a francia lap cikkét a Vigyázó blog.

A cikk szerint a németek az országukat elárasztó migránsoktól rettegnek, ez költözésük oka. Van olyan megszólaló is, aki olyan régen lakik Magyarországon, hogy szavazhatott is a népszavazáson, így október 2-án elment és behúzta a nemet.” (Le Figaro Ces Allemands qui fuient leur pays pour s’installer en Hongrie; Vigyázó blog Le Figaro: Magyarországon keresnek menedéket a német polgárok; mandiner) 

Hírdetés

Sok szeretettel és nagy-nagy megértéssel fogadjuk menekülő német testvéreinket!

Magyarország –mint a múltban is- most is befogadja őket, és erejéhez mérten támogatja letelepedésüket, beilleszkedésüket.

Wir schaffen das! Éljen a wilkommenskultur!

Bayer Zsolt

Forrás: Bádog – Bayer Zsolt blogja


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »