Beer Miklós: Nem mondhatjuk senkire, hogy Sátán

Beer Miklós: Nem mondhatjuk senkire, hogy Sátán

Nem mondhatjuk a másik emberre, hogy Sátán – jelentette ki Beer Miklós, a Váci egyházmegye püspöke az Atv Egyenes beszéd című műsorában, annak kapcsán, hogy Aradszki András KDNP-s politikus Soros Györgyöt a Sátánnal azonosította hétfői parlamenti felszólalásában, és azt mondta, hogy a rózsafüzér a legerősebb fegyver a gonosz ellen, amit Soros György is meg fog tapasztalni.

A püspök szerint ez egy elhibázott kijelentés volt. Úgy vélte, nem szabad a másik embert Sátánnak nevezni, az emberi méltóságát tiszteletben kell tartani, még ha nem is egyezik a véleményük.

http://mno.hu/

Beer Miklós felhívta a figyelmet arra is, hogy Aradszki megjegyzése ráadásul a protestáns testvéreket is megbántotta, akik nem imádkozzák a rózsafüzért. Az egyházi vezető arról is beszélt, hogy nem ért egyet Semjén Zsolt pártelnökkel sem, aki szerint a migráció okozója a szabadkőművesség Soros-féle leágazása. Mint mondta, felelőtlen és meggondolatlan, aki azt mondja, hogy a menekülthullám mögött a szabadkőművesek állnak.

A püspök szerint azt, hogy egy történelmi kor társadalmi struktúrája hogyan alakul, egyvalakire nem lehet ráhúzni, nem szabad ezért valakit bűnbakká tenni.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »