Beidézték a francia játékvezetőt, aki utánarúgott egy játékosnak

Beidézték a francia játékvezetőt, aki utánarúgott egy játékosnak

A francia futball szövetség fegyelmi bizottsága elé kell álnia Tony Chapron játékvezetőnek. A spori a vasárnapi Nantes–PSG mérkőzés 91. percében keresztbefutott a vendégek védője, Diego Carlos előtt aki összeakasztotta a lábait, így Chapron elesett, majd ahogy gurult, rúgó mozdulatot tett a játékos után. Carlos megállt, nem is értette az esetet. Chapron talpra ugrott, majd felmutatta neki előbb a sárga, majd a piros lapot, mivel a labdarúgónak már volt egy lapos figyelmeztetése. A Nantes játékosai hiába próbálták győzködni a játékvezetőt, ő hajthatatlan volt, pedig rögvest látszott, hogy ő volt megmagyarázhatatlanul felhevült, és hozott rossz döntést.

A top-ligák történetében még soha nem történt olyan, hogy egy játékvezető utánarúgott volna egy játékosnak, ilyet legfeljebb a világ eldugodtabb felében, megyei szinten látni, de ott sem sűrűn.

Úgy tűnik, a szövetség is hajthatatlan lesz, már ami Chapron büntetését illeti. Egy nap sem telt el az eset óta, és elvették tőle a szerdai Angers–Troyes összecsapást, illetve beidézték a fegyelmi testület elé. A szövetség közleményében kiemeli: Chapron megtekintette az eset felvételét, és ezt követően elismerte, hogy Carlos nem direkt rúgta meg őt.

A hírek szerint már elő is készítette elnézést kérő levelét a fegyelmi bizottságnak, a francia RMC rádióadó pedig úgy tudja, kérelmezni fogja, hogy töröljék Carlos piros lap miatti eltiltását. Mivel ő is megbánta tettét, ezt vélhetőleg figyelembe fogják majd venni, amikor kiszabják rá a büntetést. Akármi lesz a határozatban, precedenst teremt majd. 

 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »