Bekerült a Russia Today a UPC kínálatába, a momentumosok rohamot kaptak miatta

A Momentum alelnöke, Soproni Tamás nyílt levélben fordult a belügyminiszterhez, mert "meglepve tapasztalta", hogy milyen csatornával bővült a kínálat.

A UPC csatornakiosztásában tényleg megjelent a Russia Today, a politikus szerint ez azt jelenti, hogy "az orosz propaganda nyíltan és kendőzetlenül megjelent Magyarországon. Közismert, hogy nem egy sajtótermékről, hanem egy propagandatermékről beszélünk, ami a Kreml meghosszabított kezeként működik, és az orosz sajtóminisztériumnak jelent minden évben".

Az RT-vel kapcsolatos hír, hogy Amerikában nemrég hoztak olyan szabályozást, aminek értelmében idegen ügynökként való bejegyeztetésre kötelezte az orosz állami RT America tévécsatornát és a Szputnyik hírügynökséget. Később erre válaszul az oroszok elfogadtak egy olyan törvénymódosítást, hogy a külföldről finanszírozott sajtóorgánumokat is külföldi ügynökként kell bejegyezni.

A Momentum nyílt levelében 4 lépést javasol az "orosz propaganda megállítására":

 • Amerikai mintára regisztrálják külföldi ügynökként a Russia Todayt és más, külföldi propagandaorgánumokat. Merthogy "ők a külföldi ügynökök, nem a magyar társadalmon segítő civilek".
 • A propagandaköltéseket és a civilek ellen indított kormányzati hadjárat költéseit irányítsák át a külföldi propaganda ellen folytatott harcra egy kiberhadsereg felállításával.
 • Az orosz propaganda elleni fellépésért felelős East StratCom állományának bővítésével, a szervezet munkatársainak uniós állományba vételével, és az intézmény önálló költségvetésének megteremtésével hatékonyan felvesszük a harcot az orosz dezinformációs támadások ellen.
 • Fordítson kiemelt figyelmet az NMHH a belügyminisztériummal együttműködve az álhíroldalak és csatornák terjedésének megfékezésére Magyarországon.
 • Népszavazást egyelőre nem terveznek a tévécsatorna ellen…

  (HVG nyomán)

  Korábban írtuk: Hamarosan magyar nyelven is sugározhat a Russia Today – és sajnos Juszt lehet az "arcuk"


  Forrás:kuruc.info
  Tovább a cikkre »