Beruházási hullám Miskolcon

Tovább pörgeti a miskolci gazdaságot a 2017. év második felében megérkezett beruházási hullám – hangsúlyozta dr. Kiss János alpolgármester 2018. január 16-ai sajtótájékoztatóján.

Tovább pörgeti a miskolci gazdaságot a 2017. év második felében megérkezett beruházási hullám – hangsúlyozta dr. Kiss János alpolgármester 2018. január 16-i sajtótájékoztatóján. Miskolc gazdasága 2017-ben kiemelkedően jó évet zárt, mivel a növekedés elérte a 7 százalékot, ami a magyar GDP-növekedést jelentős mértékben meghaladja.

Az előzetes számítások szerint ez a növekedési dinamika 2018-ban is fennmarad. Ehhez azonban folyamatosan újabb beruházásokra van szükség a városvezetők szerint, részint a már korábban letelepült vállalatok, részint az új befektetők részéről.

Az elmúlt négy hónapban három új vállalat is megjelent Miskolcon, amelyek 2018-ban fogják kiépíteni a termelési kapacitásaikat, és 2019-től már teljes fordulatszámmal termelhetnek miskolci telephelyükön.

A Ten-Pao, a Spinto és GS YUASA együttesen 800 munkahely létesítését jelentették be, az együttes beruházási érték közel 20 milliárd forint.

Mindhárom cég az elektronikai és az autóiparban tevékenykedik, tehát olyan iparágakban, amelyek az elkövető évtizedek sikerágazatai. Az új letelepülők egyben a kutatás-fejlesztési folyamatok fellegvárai lehetnek.


Forrás:vg.hu
Tovább a cikkre »