Best of hétfő: 3+1 hír arról, hogy valami baromira nem stimmel a baloldalon

Best of hétfő: 3+1 hír arról, hogy valami baromira nem stimmel a baloldalon

Mindezt egy nap alatt:

1., “Komikusnak tartom, hogy hatékony tettek helyett vagdalkoznak, az 1% határán billegő pártként legfontosabb dolguk volt miniszterelnök-jelöltet választani” – ezt Komáromi Zoltán jelentette ki, miután elege lett a Juhász Péter-féle Együttből.

Komáromi egészségügyi szakpolitikus, a pártként bejegyzett szervezet egyetlen szakmailag is komolyan vehető és elismert tagja volt, azonban már nem tudott azonosulni azzal a kamikaze mentalitással “amivel Szigetvári Viktor vezetésével az Együtt a túlélése érdekében elindult. Semmi korszakváltás, semmi kormányváltás, semmi együttműködés”.

A Népszava információi szerint lehet belőle még országgyűlési képviselőjelölt a XII. kerületben, ám azt csak akkor vállalja, ha összbaloldali jelöltként indulhatna. Az Együtt országos listájáról törölték.

2. Fodor Gábor (Liberálisok), Molnár Gyula (MSZP) és Karácsony Gergely (MSZP-Párbeszéd) közös nyilatkozata

Az utóbbi kettő politikus megerősítette azon szándékát, hogy az előbbit ismét beviszik a parlamentbe.

De mi szükség van erre 2018-ban?! Megfejthetetlen. Bár sokak szerint a Liberálisok és az MSZP vezetése is a Fidesz zsebében vannak, így végül is érthető az üzlet.

3. “Tarthatatlan, hogy a baloldalnak ne legyen jelöltje”

Ezzel indokolta Hernádi Gyula, korábbi szocialista önkormányzati képviselő, illetve MSZP-tag, hogy elindul azon hódmezővásárhelyi polgármester-választáson, ahol mindenki, akit nem vett meg a Fidesz, Márki-Zay Péter független jelöltet támogatja.

Azonban Hernádi Gyula sem lehetett próféta: “az MSZP Hódmezővásárhelyi Szervezete az MSZP alapszabálya értelmében elindítja Hernádi Gyula kizárását a pártból, mivel ő egy érvényes párt-döntéssel szembe menve akadályozza a hódmezővásárhelyi rendszerváltást, a Fidesz legyőzését”.

+1: Tasnádi Pétert első fokon felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték

Tasnádi Péter biztonságpolitikai szakértő, de baloldali politikai aktorként is szokta formálni a magyar belpolitikát. Így fordulhatott elő az is, hogy – mondjuk így – felmerült a neve, amikor Botka Lászlót megbuktatták az “áruló” szocialisták, majd néhány hónappal a választások előtt létre hozta a Magyar Progresszív Mozgalom elnevezésű csoportot, ami azóta szintén elhalt.

Újra indította a zoom.hu portált is, majd tulajdonosként levetetett a honlapról egy Orbán Viktor gazdagodásáról szóló cikket.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »