Betegek és ápolók is rühesek lettek a Margit-kórházban

Rejtett kamerával járt az RTL Klub híradója a Margit-kórház ápolási osztályán, ahol többnyire idős emberek fekszenek. A csatorna egy ott dolgozótól úgy tudja, hogy október óta rühességgel küzdenek az osztályon. A tévé információi szerint betegek és ápolók, illetve hozzátartozóik is rühesek lettek.

Azután érdeklődtek a kórházban, hogy valóban komoly problémát jelent-e a rühesség az osztályon, ám hiába kérdezték a nővéreket, kínos csend lett a válasz. Majd hozzátették, ők nem mondhatnak semmit.

A betegek beszédesebbeknek bizonyultak. Egyikük elmondta, őt fertőtlenítővel mosdatták le, így végül nem kapta el, de úgy tudja, három ápolót is kényszer-betegszabadságra küldtek. Egy másik beteg pedig úgy tudta, a szomszéd szobában kapta el egy beteg.

A rühesség egy atkafertőzés, amely erős viszketéssel jár. Az atka alagutat fúr a bőrbe, és allergiás reakciót vált ki – nyilatkozta egy szakértő az RTL Híradónak. Mint mondta, emberről emberre, ráadásul használati tárgyakkal is terjedhet.

A kórház keddre ígért választ azzal kapcsolatban, hogy hányan kapták el a fertőzést, illetve mit tettek azért, hogy ne terjedjen tovább a fertőzés az intézményben.

(MNO)

//vk.com/video_ext.php?oid=207753182&id=456239521&hash=b1c298beda577257&hd=1


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »