Betelepítés mindenáron

Betelepítés mindenáron

A betelepítési folyamatot úgy tűnik, hogy tűzzel-vassal keresztül szeretnék vinni – mondta Horváth József, biztonságpolitikai szakértő. Arról is beszélt, hogy Németországban a kitoloncoláshoz minden lehetőség adott, politikai támogatás nélkül azonban nem lehet megkezdeni.

Maradásra nem jogosult menedékkérők kitoloncolását megakadályozó ipar épült ki Németországban – ezt állítja a bajor keresztény szociális unió egyik vezető politikusa.

Európában kiépült egy szisztematikusan a migrációs biznisszel foglalkozó ipar, amelynek a látható felszíni részén megjelennek az NGO-k, amelyeknek fő feladata a migránsok helyzetének stabilizálása, kitoloncolásának megakadályozása – mondta a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában a biztonságpolitikai szakértő, a katonai biztonsági szolgálatok volt főigazgató-helyettese. Horváth József példának hozta, hogy Magyarországon is voltak perek, amelyekben két olyan migránst védtek, akik már eltűntek a rendszerben, az unió bírósága mégis megítélt több millió forintot számukra, és ebből az őket védő szervezet is részesült.

Jól kitapintható folyamat húzódik meg a háttérben

Arra a felvetésre, hogy egy jogerős kitoloncolási javaslat elleni fellépés államellenes cselekedet lehet, úgy reagált: a felvetés igaz is lehetne, ha Nyugat-Európában az állam működésében nem lehetne folyamatosan diszfunkciókat észlelni.

Azzal kapcsolatban, hogy azok az emberek, akik letelepedési vagy menedékjogot szeretnének elnyerni, közben pedig az utcára mennek tüntetni, úgy vélekedett, e mögött is egy jól kitapintható folyamat van, és ha a folyamat mögé nézünk, látható, hogy különböző európai szervezetek szervezik meg a tüntetéseket. Hozzátette, ezek a szervezetek képesek arra, hogy megtalálják azokat a bevándorlókat, akiket előtérbe lehet tolni.

„E mögött is egy jól kitapintható folyamat van – és most nem kell összeesküvés-elméletekre gondolni, hanem arra, hogy ezt a betelepítési folyamatot úgy tűnik, tűzzel-vassal keresztül szeretnék vinni”

Hírdetés

– magyarázta a biztonságpolitikai szakértő.

Politikai támogatás kellene a kitoloncoláshoz

Horváth József arról is beszélt, hogy vannak előremutató intézkedések is: legutóbb a német alkotmánybíróság döntött arról, hogy nem akadályozhatja meg feltétlenül a terrorveszélyes külföldiek kitoloncolását, ha a hazájukban létezik a halálbüntetés intézménye. A szakértő kifejtette: azokat a migránsokat, akik kiskorúnak vagy homoszexuálisnak vallják magukat, a korábbi jogállás szerint nem lehetett kitoloncolni, és ezen változtatna a német alkotmánybíróság.

Horváth József szerint ez egy folyamat első lépése lehet, azonban meg kell kezdeni a tömeges és minél gyorsabb kitoloncolását azoknak az embereknek, akiknek nincs joguk Európában tartózkodni.

Továbbá úgy vélekedett, a probléma annyira kinőtte magát, akár a terrorizmust, akár a szervezett bűnözést tekintve, hogy ezzel szemben a hatóságok már nem tudnak megfelelően fellépni. Hozzátette, megvan az erő és az alkalmas módszer a kitoloncolásra, és amennyiben ehhez megvan a politikai támogatás, akkor akár a katonaság bevonásával is meg lehetne kezdeni a kitoloncolást Németországban.

Kossuth Rádió 180 perc

The post Betelepítés mindenáron appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »