Betiltják a déli harangszót?

Betiltják a déli harangszót?

Éppen a karácsonyi üdvözlőlapokat nyitogatta don Michele De Santis, a genovai Santissimo Sacramento templomért felelős kúria kancellárja, amikor egy furcsa levél került a kezébe. Egy illegális migráns tiltakozott ügyvédje – nevüket az itáliai politikai korrektség az ismeretlenségben hagyja – útján a harangozás ellen.

Mert nem elég, hogy Genovában túl sok a templom, azok hangosak is, mert ugye harangoznak. Ráadásul pofátlanul, óránként, ami végképp elfogadhatatlan, mert megzavarja hősünk hivatásszerű, egész napos sziesztáját. (Apropó: az olasz állam szedje már össze magát, pofátlanul kevés az a pár ezer eurós segély a megélhetéshez, és a rendelkezésre bocsátott lakásban mindig bedöglik a légkondi, a jakuzzi meg lassan melegszik. Ja, és a modern világban komolyan egy 38 colos hajlított képernyős LED tévével szúrják ki a szemét?!)

De rendben, ha ezek a katolikusok – semmibe véve a vallási toleranciát – mindenképp kolompolni akarnak, tegyék azt legalább halkan. Álljon ki a pap a templom elé, forduljon Mekka felé és egy kis csengettyűvel jelezze a misét. És nem kell ez az óránkénti harangozás, főleg ne délben, akkor szokott uzsonnázni.

Ám lássa a világ, hogy nem akar itt egyetlen migráns sem visszaélni a vendégjoggal. Ha nagyon kell, mégis belemennek a harangozásba, de akkor csak gyorsan, egyet-egyet kongassanak mise előtt és után. Így rendben is leszünk, menni fog a békés együttélés. De most már akkor ne legyen több duma, tessék örülni inkább annak, hogy megtiszteltük magukat itt, a jövendő itáliai kalifátusban!

Érdekes egy hír ez. Nem mondom, hogy meglepő, mert a migráns-invázió óta nem igen van már újdonság. Arra már fel sem kapja a fejét az ember, hogy egy németországi bíróság termében az afgán bűnöző követelésére leszedik a keresztet, mert az zavarja az érzékenységét…

Ami engem kicsit jobban meghökkent, az a nyugati társadalom reakciója. Jó don Michele páter sem egyszerűen fogja, és a szemétbe hajítja a levelet, hanem a sajtóban magyarázkodik, hogy hát nem is olyan hangosak azok a harangok…

A helyiek, ahelyett, hogy megkeresnék az említett illegális bevándorló úriembert, és a tengerbe pofoznák, szinte bocsánatot kérve jelzik: megvédenék harangjaikat.

Hírdetés

S ekkor jön Huszein Salah helyi imám, és nyugalomra szólít fel. Mondja, a keresztények harangja ugyanúgy a békére való felhívást jelképezi, mint a müezzin hangja. Tehát csak harangozzanak nyugodtan a katolikusok. Ő ezt megengedi nekik saját szülővárosukban, Genovában.

Sőt, van más jó hír is. Ha Genova lakossága kellően píszí módon viselkedik, talán idén is nyugodtan megünnepelheti a Húsvétot és a Pünkösdöt, a Karácsonyról viszont még egyeztessenek. Mert fő a békés együttélés, nehogy már valaki megsértődjön a végén!

Főleg, ha migráns, ráadásul elesetten illegális, és nagyon áldozat.

Fotó: a kép illusztráció, pinterest.com

Máté T. Gyula – http://matete.pestisracok.hu

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »