Bezárattak egy sörfőzdét a a Kazinczy utcában

Azonnali hatállyal bezáratták a Kazinczy utcában található Krimó nevű sörfőzdét súlyos higiéniás körülmények, valamint az alapanyag kétes eredete és tisztázatlan előállása miatt – közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal honlapján.

A sörfőző üzem ellenőrzése során feltárt súlyos élelmiszerlánc-biztonsági és nyomon-követési jogsértések miatt a Nébih munkatársai az üzem élelmiszer-előállító és forgalmazó tevékenységét azonnali hatállyal felfüggesztették és a helyszínen fellelt élelmiszer alapanyagokat, félkész és késztermékeket zárolták.

A szigorú intézkedés további indoka volt a sörfőző üzemben az ellenőrzéskor feltárt és fényképekkel dokumentált, súlyos élelmiszer-higiéniai körülmények, amelyek között tilos az élelmiszer-előállítása és forgalmazása.

Az üzemben a sörfőzés tevékenysége vonatkozásában az üzemeltető nem rendelkezett az egységre adaptált minőségirányítási és nyomon-követési rendszerrel, így nem tudta igazolni a kézműves sör alapanyagának eredetét, továbbá előállításának időpontját, menetét – derül ki a Nébih oldalán.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »