Bibi elhúzta Viktor orra alatt a mézesmadzagot: fűt-fát ígért a nagykövetség Jeruzsálembe költöztetéséért

Bibi elhúzta Viktor orra alatt a mézesmadzagot: fűt-fát ígért a nagykövetség Jeruzsálembe költöztetéséért

Binjámin Netanjáhu izraeli miniszterelnök és külügyminiszter a héten személyesen vette föl a kapcsolatot Orbán Viktor miniszterelnökkel, s a baráti csevej közepette arra ösztökélte, hogy hazánk az ügyeletes nagy tanítómestert, Donald Trumpot követve Tel-Avivból helyezze át nagykövetségét a nemzetközi szervezetek, illetve a nemzetközi jog által vitatott státuszú, s Kelet-Jeruzsálem 1980-as izraeli bekebelezésével egyesített Jeruzsálembe. A kan.org.il izraeli hírportál jóvoltából tudomást szerezhettünk arról, hogy Bibi azzal húzta el a mézesmadzagot – ha egyáltalán nagyon kellett azt húzogatni – Orbán Viktor és más országok vezető politikusainak orra alatt, hogy megígérte nekik: Izrael, ha szükséges, magára vállalja a követségköltöztetéssel járó kiadásokat, s a zsidó állam támogatja a költözni hajlandókat.

A kan.org.il hírportál által kitett egyik videón láthatjuk, hallhatjuk, amint Milos Zeman cseh elnök a zsidó állam kikiáltásának 70. évfordulóját ünneplő AIPAC nevű szélsőséges zsidó-keresztény, Izrael agresszív, zsidótelepítő, területhódító politikáját támogató amerikai cionista nyomásgyakorló szervezet szószékéről ünnepélyesen bejelenti: Prága három szakaszban helyezi majd át a nagykövetségét Jeruzsálembe. Ám, az izraeliek gondja ezzel a bejelentéssel az, hogy Zeman elnök határidőket egyáltalán nem említett… Az viszont igaz, hogy Prága a Cseh Kulturális Intézetet időközben már áthelyezte – Nyugat-Jeruzsálembe.

A kan.org.il izraeli hírportál szerint:

„Netanjáhu miniszterelnök személyesen fordult Orbán Viktor magyar miniszterelnökhöz, hogy az utóbbi cselekedjen a magyar nagykövetség Jeruzsálembe történő áthelyezése ügyében. A dolog ugyanis jelenleg kizárólag Orbán döntésén múlik, s Netanjáhu a maga részéről arról biztosította (Orbánt – H. J.), hogy ezért a lépésért Izrael támogatást nyújt”.

Hírdetés

A narráció szerint Donald Trump példamutatása és az izraeli mézesmadzag-húzogatások ellenére eddig nem következett be a nagykövetségek „cunamiszerű áthelyezési hulláma”, s ezért a zsidó állam most pénzadományokkal, gazdasági előnyökkel, jeruzsálemi épületek rendelkezésre bocsátásával és egyebekkel kecsegteti az egyelőre még habozó országokat.

Semmi kétségünk afelől, hogy a háborús bűnös Bibi és színtársulatának meggyőző hadjáratával párhuzamosan az Európai Unió és az erős gazdasággal bíró egyes muszlim országok a színfalak mögött pont az ellenkezőjére igyekeznek rávenni Csehországot, Magyarországot és másokat. Magyarán szólva arra, hogy ne költöztessék át a nagykövetségüket az iszlám számára a Mekka és Medina utáni harmadik legszentebb városnak számító Jeruzsálembe, amelynek megszállt, keleti részét a palesztinok szeretnék megtenni a fővárosuknak – H. J.)

A bejátszott videón Bibi az izraeli állami és jeruzsálemi városi zászló között az amerikai nagykövetség jeruzsálemi megnyitója előtti napon egybegyűlt meghívottak előtt szónokolva ezt mondja: „Úgy döntöttem, hogy a Jeruzsálembe átköltöző első tíz nagykövetség kivételezett helyzetet élvez. Segítünk önöknek. Mindnyájuknak meg kell ezt tenniük! (sic!)” A fentebb idézett hírportál szerint az izraeli állami költségvetés több millió sékelt csoportosít át a nagykövetségüket Jeruzsálembe átköltöztetni hajlandó országok számára, s ezen kívül az átköltözők „gazdasági támogatásra, illetve szorosabb együttműködésre számíthatnak az Izraeli Külügyminisztérium keretén belül működő Nemzetközi Segélyező Ügynökséggel.”

Hering J. – Kuruc.info


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »