Bizalmi ember felügyeli az összes fővárosi közbeszerzést

Új ügyvezetőt nevezett ki szerdán a fővárosi közgyűlés a Fővárosi Közbeszerzési Kft. élére. Torma Szilvia már korábban is a cég egyik vezetője volt, az előző ügyvezető májusi lemondása után gadasági helyettesként az általános ögyvezető-helyettessel együtt gyakorolta az irányítási jogokat, de mostantól teljes jogkörrel, egymagában lesz a cégvezető, így egyebek mellett a 3-as metró felújításának közbeszerzéseiért is ő felel.

A nemrég módosított fővárosi szabályok szerint ez a cég lesza felelős a város minden, 150 millió forint fölötti közbeszerzésének lebonyolításáért, tehát közpénzek százmilliárdjai múlnak Torma Szilvia tevékenységén. Már májusban megírtuk, hogy őt szemelték ki az eddig sikertelenül működő Fővárosi Közbeszerzési Kft. élére. Ellenzéki vélemények szerint épp azért, mert belső fideszes érdekkörök azt akarják, hogy Torma Szilvia vezényelje le a metrótendereket.

http://mno.hu/

Az biztos, hogy jó kormánypárti kapcsolatai vannak, hiszen 2010-ben még Nagy Gábor Tamás I. kerületi fideszes polgármester kabinetjének önkormányzati koordinátora volt, majd a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium kiemelt állami szerződéseket vizsgáló főosztályának vezetője lett, illetve a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő Zrt. felügyelőbizottsági elnöke is volt.

Torma neve mégis azzal vált ismertté, hogy kiderült, az előző ciklusban a valós piaci ár harmadáért (havi 98 ezer forintért) bérelt a Budavári Önkormányzattól egy 86 négyzetméteres lakást a Hess András téren, a Mátyás-templom mellett.

http://mno.hu/

Tokody Marcell, a Jobbik fővárosi képviselője szerint felháborító a Fővárosi Közbeszerzési Kft. új vezetőjének kinevezése, amely ráadásul „csak egy példa abból a számtalan esetből, ami a Fidesz-uralta Magyarországot jellemzi”.A képviselő egyebek mellett kifogásolja Torma egymillió-négyszázötvenezer forintos fizetését is.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »