Biztos kihívó a Jobbik – Nem ingatta meg a migránskrízis az ellenzék vezető erejét

A nyári hónapok politikai fejleményeiből papírforma szerint a Fidesz profitálhatott a legtöbbet: a kormánypárt népszerűsége négy hónap alatt 28-ról 32 százalékra növekedett, míg a pártot határozottan elutasítók aránya 45-ről 40 százalékra csökkent.

A Jobbik által javasolt programpontok tulajdonképpeni átvételével a Median szerint a kormányoldal főleg a legnagyobb ellenzéki párttól halászhatott el támogatókat: a  jobboldali ellenzék népszerűsége a májusban mért rekordmagasságról (16 százalék) némileg csökkent, de még így is a stabil második.

Hírdetés

A Jobbik annak ellenére előzi meg az MSZP-t, hogy annak támogatottsága a májusi megingás után most 11 százalékra emelkedett, miközben a többi ellenzéki párt még inkább háttérbe szorult, a támogatottságuk valamelyest csökkent.
 
A politikusok népszerűségi rangsorában a legtöbb kormánypárti politikus kedveltsége javult, a “legnépszerűbb legismertebb” ellenzéki politikus: Vona Gábor. Ugyanakkor az elmúlt időszak legnagyobb visszaesését is épp egy fideszes könyvelhette el: a felmérés kezdete előtt néhány nappal lemondott Hende Csaba kedveltsége a májusban mért 27-ről 19 százalékra zuhant.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »