BMW 240i: ínyencfalat igényeseknek

BMW 240i: ínyencfalat igényeseknek

Gyakorlatilag teljesen mindegy, milyen autót veszünk, manapság már nem probléma a saját ízlésünkhöz igazítani a felszerelést, a dizájnelemeket. Ez ugyan nagyobb fejtörést okoz olyan modelleknél, amelyek specifikus felszereltségi szinteket kínálnak, a BMW esetében viszont kedvünkre válogathatjuk ki azt, ami a mi ízlésünknek megfelel. Ennek a válogatásnak a mintapéldája a 240i M Performance.

Elég ránézni az autóra és mindenki számára egyértelművé válik, hogy ez nem egy szokványos BMW. A külső, a dizájn is az autó sportos vagány énjéről tanúskodik. Ez a tesztelésre kapott modell azután, hogy elhagyta a gyárcsarnokot, még speciális átalakításon is átesett.

A kettes külsejét látványos karbon kiegészítő elemek díszítik, megjelent a speciális szpojler, az autó oldalán végigvonuló speciális fekete lakozott sáv. Az autó 19 collos Double-Spoke keréktárcsákon áll, kétszínű kivitelezésben. Az egész külsőt a sportos kialakítású visszapillantó tükrök egészítik ki, melyek karbon burkolata kézzel gyártott. Az egész kialakítás igazolja, hogy a csoda nem az összesített dizájnban, hanem az apró részletekben rejlik. Ez a 240i egyszerűen gyönyörű.

Az utastér sem okoz csalódást, bár arra azért fel kell készülni, hogy a BMW más modelljeiből megszokott luxus kivitelezést ebben az esetben a decens sportos elemek váltották fel. Leginkább az ülések ízléses Terra Dakota színű barna bőr kárpitozása tetszett, amely az ajtók belső felületén is megjelenik. A sportos kivitelezésű ülések is tökéletesek, kényelmesek, éles kanyarokban is jól megtartják a sofőr hátát.

A műszerfal központi eleme a 8,8 colos képernyő, amely a sofőr irányába van elfordítva. A rendelkezésre álló iDrive rendszert továbbra is a legjobb, jelenleg elérhető infotainment rendszerének tartom. Természetesen az M-Performance elemei itt sem hiányoznak. A csúcsok csúcsa aztán a karbon kiegészítővel rendelkező M-sorozatú kormánykerék, melynek felső részében színes kijelző mutatja, melyik sebességfokozat besorolása az ideális, ám beállíthatunk itt stopperórát is, hogy pontosan tudjuk, milyen idő alatt száguldottunk végig egy útszakaszon.

S nézzük, mit rejt a motorház. Nem mást, mint egy háromliteres hathengeres TwinPower Turbo erőforrást, melynek hengerűrtartalma 2998 cm3. Az M235i-hez képest a teljesítmény 10 kW-tal és 50 Nm-rel nagyobb. Összesítve így eléri a 250 kW/340 lóerőt, s 500 Nm-es forgatónyomatékot, az M-Performance-nak köszönhetően a teljesítmény még körülbelül 15 lóerővel megtoldható. A motor gyakorlatilag változatlan erővel dolgozik már alacsony fordulatszámtól, a maximális forgatónyomaték már 1250 fordulattól elérhető. Igazi énjét viszont 2500–5000 fordulat között érezni. A nyolcfokozatos sebességváltó hihetetlen pontossággal sorolja az egyes sebességfokozatokat, a fel- vagy alásorolást nem fogják megérezni. A 240i tökéletes vezetési élményt kínál, az autó már már azt a határt súrolja, amely után már kezdő sofőrt életveszélyes lehet a volánja mögé ültetni. Mindez nagyon megközelíti az M2-ben tapasztalt vezetési élményt.

Aki igazán sportos járgányra vágyik, olyan autóra, amely szó szerint kilóg a sorból, annak a 240i ideális választás lehet. Aki nem akar M2-est, ám klasszikus kupét sem. Alapban 46 ezer eurót kérnek el érte, a tesztelt változat ára, miután kigördült a gyártócsarnokból, 61 ezer euró volt, s ez még nem tartalmazta az M-Performance kiegészítő elemeit.


Forrás:ujszo.com
Tovább a cikkre »