Bőkezűen adakoznak a hollywoodi sztárok

Bőkezűen adakoznak a hollywoodi sztárok

LOS ANGELES. Leonardo DiCaprio alapítványa 1 millió dollárt adományozott szerdán a Harvey hurrikán károsultjainak megsegítésére.

A hollywoodi filmsztár pénzét egy újonnan létrehozott újjáépítési alap, a United Way Harvey Recovery Fund kapja. DiCaprio alapítványa adománnyal segítette a károsultakat a 2004-es szökõár, a haiti földrengés és a Sandy hurrikán után is.   

Kedden Sandra Bullock filmsztár is ugyanekkora összeget ajánlott fel a hurrikán okozta károk helyreállítására, amely a United Way Harvey Recovery Fund szerint évekig is eltarthat.   

Jamie Foxx, a texasi származású Oscar-díjas filmsztár szeptember 12-re maratoni televíziós adománygyûjtõ mûsort hirdetett meg, de "elsõsegélyként" máris átutalt 25 ezer dollárt az egyik segélyszervezetnek.   

Ellen DeGeneres színésznõ és televíziós személyiség szerdai show-mûsorában a természeti csapás által súlyosan érintett Houston csapatában játszó J.J. Watt amerikaifutballista adománygyûjtõ akciójához toborzott adakozókat, és már az élõ adásban egymillió dolláros felajánlást jelentett be a Walmart áruházlánc részérõl.   

Miley Cyrus popsztár és színésznõ, valamint Kim Kardashian médiaszemélyiség – Kanye West rapper felesége – 500-500 ezer dollárt, Chris Brown énekes és Chris Young countryénekes 100-100 ezer, Kevin Hart színész és DeGeneres 50-50 ezer dollár, Jennifer Lopez énekesnõ és Álex Rodríguez baseball-legenda 25-25 ezer dollárt ajánlott fel a hurrikán áldozatainak.   

Beyoncé énekesnõ és Drake rapper is "jelentõs összegû" adományt ígért, de pontos összeget még nem neveztek meg.   

J.J. Watt, a Houston Texans játékosa eredetileg csak 200 ezer dollárt akart összegyûjteni, de szerda estig már 8,5 millió dollár adomány gyûlt össze, és a cél most a 10 millió dolláros küszöb elérése.


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »