Bokros Lajos tényleg elhitte, hogy ő politikai tényező

Bokros Lajos tényleg elhitte, hogy ő politikai tényező

A MoMa vezetője pénteki közleményében azt írta, négy hónap hitegetés, sőt hazudozás után a DK elnöke végre bevallotta: nem akarnak megállapodni a Modern Magyarország Mozgalommal, pedig szeptemberben még Gyurcsány Ferenc sürgette a DK–MoMa-szövetség létrehozását.

– kesergett Gyurcsány Ferenc magatartásán Bokros Lajos. Úgy tűnik, ő tényleg volt olyan hülye, hogy hitt Gyurcsánynak.

Közleményében úgy értékelte, az MSZP és a DK le akarja kaszálni a kisebb pártokat, a megélhetési politikusok csak pénzhez akarnak jutni, és nem akarnak rendszerváltást, sem ellenzéki szövetséget – mondta a megélhetési politikus.

Megjegyezte, hogy a MoMa „nagyvonalúan lemondott pénzről, sajtóról, országgyűlési képviseletről”, amikor 2014-ben nem indult el a választásokon, hogy ne rontsa az ellenzéki összefogás esélyeit. Viszont ha egy párt egymás után kétszer nem indul a választásokon, akkor azt törlik a pártok nyilvántartásából, a MoMa számára ezért nincs más út, mint indulni 2018-ban – közölte a volt pénzügyminiszter.

Ezzel pedig újabb baloldali lista lesz az ellenzéki térfélen és legalább 27 egyéni választókerületben tovább osztja a baloldali szavazatokat a MoMa megjelenése. Persze ismét egy 0,0001 százalékos pártról van szó, így vélhetően sok vizet nem fognak zavarni.

Hírdetés

Már ha egyáltalán indulnak a választáson, amennyiben ugyanis nem érik el az egyszázalékos eredményt, akkor vissza kell fizetniük a többmilliós állami támogatást, ami valószínűleg azt jelentené, hogy Bokros mehetne az adósok börtönébe.

Talán mindezt belátja Bokros is, és végül nem fog elindulni a választáson.

Bácskai Balázs

www.888.hu

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »