Börtönbe kerül Geréb Ágnes

Börtönbe kerül Geréb Ágnes

Elutasította Geréb Ágnes perújítási kérelmét a Fővárosi Ítélőtábla kedden – írja a Hír TV. Geréb ellen egy 2003-as és egy 2007-es otthon szülés miatt emeltek vádat. Az ítélet jogerős.

Geréb Ágnes azt nyilatkozta, egész szakmai életútja során azon dolgozott, hogy a magyar nők minél biztonságosabb, minél emberibb, minél méltóbb körülmények között szüljenek, és ezt most „a magyar bíróság újra más szempontból tekintette, a hálapénzen alapuló orvosok, szülész-nőgyógyászok szakirodalmi háttér és egyéb nélküli szakvéleményét tekintette erősebbnek a mi bizonyítékainkkal szemben”.

http://mno.hu/

A szülésznőt 2012-ben ítélték két év fogházra, amiért két szülésnél megszegte a szakmai szabályokat, és ezért két csecsemő meghalt. Védője azonban perújítást kezdeményezett, így 2017 tavaszán első fokon felfüggesztett börtönt kapott mulasztásáért, azonban ezt a perújítást a bíróság a mostani ítéletével hatályon kívül helyezte, és jogerőssé vált a két év fogház. Bár a szakértői vélemények nem bizonyítják kétséget kizáróan, hogy Geréb Ágnes hibájából halt meg az egyik gyermek, az ügyészség szerint volt összefüggés a hiba és a csecsemő halála között.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »