Botrányt okozott a Time manipulatív címlapja

Botrányt okozott a Time manipulatív címlapja

A Time magazin egy síró bevándorló kisgyereket és az előtte álló amerikai elnököt ábrázoló képet tett a címlapjára. Ezzel azt akarták illusztrálni, hogy az amerikai bevándorlási szabályok szétszakítják a gyermekkel érkező családokat. A kép legalább két okból manipulatív, egyrészt Donald Trump rendeletben tiltotta meg a bevándolró családok szétszakítását, másrészt az is kiderült, hogy a síró kislány, nem azért sírt, mert elszakították a szüleitől, hanem csak azért, mert az anyja letette egy pillanatra a földre, amíg az igazolványait kereste.

A gyerekről egy Pulitzer díjas fotós készítette a képet. A magazin úgy állította be, mintha a gyermek egyike lenne azoknak a kétségbeesett kiskorúaknak, akiket érkezés után elválasztottak a szüleitől. Ám ő valójában azért sír, mert az anyja letette karjából, amíg igazoltatták a határőrök.

Még a hondurasi külügyminiszter-helyettes is megnyilatkozott az ügyben, Kiderült, hogy 6 ezer dollárt fizetett az asszony az embercsempészeknek, hogy áthozzák a határon a férje akarata ellenére, aki azt mondta, hogy ilyen pici gyerekkel nem is szabad éjjel nekivágni illegálisan az amerikai határnak. Tehát sok-sok részlet kiderült arról a családról, amelynek gyerekét eszközként használták fel.

Nem ez az első eset, hogy az amerikai bevándorláspárti média elárasztja a képernyőket és az újságok címlapjait síró, szüleiket kereső gyerekekről készült felvételekkel. Ezzel próbálják elterelni a közvélemény figyelmét a Trump kormányzat határvédelmi intézkedéseinek lényegéről. Még azután is, hogy az elnök elrendelte, hogy ezentúl ne szakítsák szét a gyerekekkel érkező illegális bevándorló családokat.

Hírdetés

Álhírnek bizonyult például az a médiaértesülés is, hogy a mexikói határon szüleiktől elválasztott több mint kétezer gyermeket szögesdrót mögött, benyugtatózva tartják a befogadóközpontokban. A floridai hatóságok ezért több utcat újságírót hívtak meg az egyik legnagyobb táborba, ahol több mint ezer olyan migráns tinédzserre vigyáznak, akiknek szüleit a tiltott határátlépés után őrizetbe vették.

Olyan beszámolók láttak napvilágot, hogy a gyerekeket valóságos börtönkörülmények között tartják itt, de azt tapasztaltuk, hogy ez a befogadóközpont inkább egy kollégiumra, bentlakásos iskolára hasonlít – mondta az egyik újságíró a látogatás után.

Egy másik, 250 főt befogadó texasi táborba pedig három ellenzéki, demokrata szenátort invitáltak a hatóságok. Saját szemükkel láthatták, hogy a gyerekek jól érzik magukat, békésen játszanak, fociznak az udvaron. A létesítményt egy magáncég üzemelteti, amely állítólag minden egyes közép-amerikai migráns gyerek ellátásáért naponta kétezer dollárt, azaz 600 ezer forintot kér az államtól.

hirado.hu

The post Botrányt okozott a Time manipulatív címlapja appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »