Bradley: Kiütés helyett Klicsko?

Bradley: Kiütés helyett Klicsko?

Egészen példátlan bírói segédlettel tudta csak elnyerni a WBO váltósúlyú interim övét a Carsonban rendezett gálán Tim Bradley (32–1–1, 12KO).

A korábban Manny Pacquiaót is csak bírói segédlettel legyőző amerikai Jessie Vargas (26–1–0, 9KO) ellen lépett szorítóba, és egészen az utolsó 20 másodpercig elképesztően jól bokszolva, fölényesen vezetett a pontozóknál.

Ekkor Vargas egy kegyetlen jobbossal eltalálta Bradleyt, aki megroggyanva menekült, majd a rárontó Vargast megpróbálta lefogni. Ekkor úgy tűnt, a fiatal mexikói simán kiüti az amerikait, amikor teljesen érthetetlen módon közéjük lépett Pat Russell vezetőbíró, és mindenki döbbenetére beszüntette a találkozót, mert azt hitte megszólalt a meccs végét jelző gong. Ezzel egyrészt megmentette Bradleyt a kiütéstől, másrészt megnyerette a meccset az egyébként nagy fölényben bokszoló amerikaival.

Hírdetés

A kedélyek azóta sem csitultak, és a találkozón nyertes bokszoló nem hajlandó visszavágót adni az érthetően nagyon csalódott Vargasnak.

– Nem vagyok a visszavágók híve – indokolta röviden Bradley, aki sokak döbbenetére Vlagyimir Klicskót hívta ki egy meccsre. – A legjobbakkal akarok bokszolni! Én kattant vagyok, kiállok vele, és állni fogom az ütéseit. Ha kell Vlagyimirnek egy táncpartner, aki hat menetnél többet bír ellene, akkor jöjjön. Ha sikerül eltalálnom a gyilkos jobbosát, simán tovább tart a meccs hat menetnél – fogalmazott az amerikai, akinek promótere, Bob Arum a szeptemberi búcsújára készülő Floyd Mayweatherrel akarja összeengedni védencét.

Vargas mindenesetre nem tudja ilyen viccesen felfogni a történteket, és állítja, egy KO-sikertől fosztotta meg őt a bíró.

– Nem hagyták, hogy befejezzük, éppen akkor lépett közbe a bíró, amikor Bradley már csak tántorgott. A meccs után odajött hozzám a bíró és elnézést kért a hibáért. Küzdeni fogok, hogy semmisítsék meg az eredményt – közölte a csalódott Vargas.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »