Brigitte Bardot: „Nem azért küzdöttem francia Algéria ellen, hogy most elfogadjak egy algériai Franciaországot” (EchoTV sajtószemle)

Brigitte Bardot: „Nem azért küzdöttem francia Algéria ellen, hogy most elfogadjak egy algériai Franciaországot” (EchoTV sajtószemle)

Vlagyimir Putyin orosz elnöknek a tegnapi választáson történt nagy arányú győzelme után pontosan ugyanazt hajtogatja a nyugati média, mint 2004 óta ilyen esetekben minden alkalommal. Vagyis, hogy a választások nem voltak tisztességesek. E cikkek úgy hatnak, mintha már előre megírták volna őket, kommentálja mindezt a Russia Today orosz tévéhálózat angol nyelvű véleményrovata.

„Brigitte Bardot sokkoló interjúja” címmel látta el a Valeurs Actuelles nevű francia hetilap  azt az interjút, amelyet a híres francia színésznővel készített. Bardot kijelentette, „nem azért küzdöttem francia Algéria ellen, hogy most elfogadjak egy algériai Franciaországot”. Elmondta, ma az országban mindenütt ott vannak az iszlamisták és hogy Franciaországnak nem lenne szabad Algériára hasonlítania. Azt is mondta, kétségbeesve látja, mi lett szeretett Franciaországából.

A legolvasottabb német hírportál, a Der Spiegel „… ha az ember állandóan a nácibunkót lóbálja” címmel interjút készített a híres német filozófussal, Rüdiger Safranskival, aki magának az interjú készítőjének kifejezett megrökönyödésére kijelentette, teljesen elege van abból, hogy a Spiegelt is beleértve mindent, ami jobboldali vagy radikális jobboldali módon konzervatív, azt lenácizva heccelnek ellene. Safranski pozitívan nyilatkozott a radikális jobboldali Alternatíva Németország pártelnökéről, Alexander Gaulandról.  Elmondta, elege van a hallgatásból az antifasiszták és az autonómok erőszakjáról. Az pedig csak a gondolkodást blokkolja, ha „inflációs módon bégetnek az idegengyűlöletről és iszlámgyűlöletről”, mondta.

A Budapesten élő holland Juan Bos újságíró által alapított első közép-európai keresztény hírügynökség arról számol be, hogy a keresztényeket védő Nyitott Ajtók nevű világszervezet média kampányt indít, mert hindu csoportok Indiát, mint ígérték, három éven belül „meg fogják tisztítani a keresztényektől”.

Hírdetés

„Miért akarja Skandinávia megtiltani a körülmetélést és a kóser állatvágást?” címmel és „Csak azért, mert utálják a  zsidókat?” alcímmel a Forward, az amerikai zsidóság vezető lapja arról ír, hogy Izlandon törvénnyel tennék bűncselekménnyé e zsidó rítusokat, és Dániában ugyanerre készülnek, mert az északi országokban a liberalizmust és a humanizmust a vallás fölé helyezik.

(Echo TV nemzetközi sajtószemléje, először 11:55-kor)

 

 

 


Forrás:lovasistvan.hu
Tovább a cikkre »