Bróker Lajcsi barátnőjét elfogták a svájci hatóságok

Néhány órával az után, hogy a Nemzeti Nyomozó Iroda körözése nyomán a Fővárosi Törvényszék kiadta az európai elfogató parancsot, a svájci hatóságok elfogták a szélhámossággal vádolt "csengeri örököst", Szabó Gáborné Matkó Máriát.

A PestiSrácok.hu értesülései szerint a csengeri asszony, aki tíz éven át állította, hogy hatalmas vagyont örökölt külföldön, egy nappal azelőtt hagyta el Magyarországot, hogy a csalás miatt nyomozást folytató NNI beidézte volna gyanúsítotti kihallgatásra. Összesen háromszor idézték, hiába. Ügyvédjén keresztül, valamint a vele többször interjút készítő Független Hírügynökséggel is közölte, hogy nem hajlandó hazajönni.

A csengeri asszony a Fideszes Kósa Lajossal is kapcsolatban állt, a Magyar Nemzet korábban arról írt, hogy az egykori miniszter maga adta meg anyja adatait, hogy "részesülhessen a csengeri örökségből".

Hírdetés

A cikk szerint "vélhetően azzal a szándékkal készíthette" Kósa Lajos a nem hivatalos dokumentumot, hogy az 1300 milliárd forintos állítólagos németországi öröksége kezelését rá bízó Szabó Gáborné a megfelelő helyre tudja utalni az ígért 800 millió forintot (2,6 millió eurót). Az ajándékozási szándékról hiteles közjegyzői okirat is készült.

A korábbi Orbán-kormányban megyei jogú városok fejlesztéséért felelős tárca nélküli miniszterként tevékenykedő politikus saját és a kormánypárt kommunikációja szerint csalás áldozata lett.

(HVG nyomán)

Bróker Lajcsit nagyon felizgatta egy tegnapi hír

Fél Kósától, ezért védelmet kér a hatóságoktól a csengeri htb


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »