Bűncselekményekkel vádolja a civileket, de nem tesz feljelentést a Fidesz

Bűncselekményekkel vádolja a civileket, de nem tesz feljelentést a Fidesz

Péntekre várja Budapestre a Megyei Jogú Városok Szövetsége azokat a polgármestereket, akikkel azt akarják megvitatni, hogyan lépjenek fel Soros Györgynek a „bevándorlásszervező tevékenysége” és az európai unióbeli menekültelosztási javaslatai ellen – derült ki a szervezet szerdai sajtótájékoztatóján.

– A polgármestereknek meg kell mutatniuk, hogy nem kérnek sem a bevándorlásból, sem a bevándorlásszervező irodákból – mondta Szita Károly, a szövetség fideszes elnöke, szavaihoz pedig Cser-Palkovics András székesfehérvári fideszes polgármester is csatlakozott.

A kormányzati Soros- és Brüsszel-ellenes mantra felmondása után a sajtótájékoztató bizarr fordulatot vett. Számtalan kérdéssel próbálták az újságírók kideríteni, hogy mégis milyen tények alapján állít olyanokat a két polgármester, hogy „veszélyben a magyar települések biztonsága”, valamint hogy a Soros György támogatását élvező, Magyarországon törvényesen működő civil szervezetek – amelyek hiteles bírósági közhasznú jelentéseiben sincs szó betelepítésről – feladata a bevándorlás szervezése lesz. Szita Károly erre rendre azt válaszolta, ő csak a véleményét és az aggodalmát fejezi ki – tényekkel azonban továbbra sem sikerült alátámasztania.

„A lapos Föld hívei a horizontot laposnak látják, ezért a tudományos tényekkel szemben arra a következtetésre jutnak, hogy a Föld nem gömbölyű. Önök milyen tényekkel tudják alátámasztani, hogy az önök által említett civilek valóban a bevándorlás szervezésére készülnek?” – kérdeztük a két polgármestertől, hiába.

„Mivel Magyarországon kizárólag a kormánynak vannak jogkörei emberek be- és kitelepítésére, akkor ha egy civil szervezet azzal vádol a kormánypártot, hogy a – biztonságot veszélyeztetve – emberek betelepítését szervezi, miért nem tesznek feljelentést?” – tettük fel a kérdést. Cser-Palkovics András szerint azért nem tettek feljelentést, mert nem merültek fel olyan jogi kérdések, amelyek megalapoznák.

 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »