Callidus: Ahmed Há’ hogy nézel ki?

Callidus: Ahmed Há’ hogy nézel ki?

Akár ezt a kérdést is feltehették volna a Szegedi Törvényszéken, a mi Ahmedünk ügyének másodfokú tárgyalásán, akkor talán egy paraszthajszállal komolyabban vehető volna a történet, mint így. Ő ugyanis azt találta mondani, hogy nem ismer magára a rendőrség által rögzített fixkamerás felvételeken. Na most, minekután az esemény 2015 szeptemberében történt, nem pedig harminc évvel ezelőtt, a magyar átlagember fenntartja magának a jogot, hogy úgy érezze, Ahmed h-h-hülyének nézi őt, s vele egyetemben ugyanezt teszi védője, Bárándy Péter ügyvéd úr, a Medgyessy-kormány volt igazságügy minisztere, nemkülönben azok a huszonéves libák is, akik az Amnesty International és a MigSzol színeiben ültek a tárgyalóteremben, Ahmednek azonnali szabadságot követelő, vérvörös kitűzőkkel a mellyükön.

Amnesty International és MigSzol aktivisták Ahmed H. másodfokú tárgyalásán a Szegedi Törvényszéken 2018. január 10-én. / Forrás: hirado.hu

Lefogadom, ezek a csillogó szemű aktivisták egytől egyig a CEU-n végeztek, és Soros egyetemének ölelő karjaiban tanulták meg azt, hogy minden Ahmed nevű terroristáknak szabadságot követeljenek. Ezek kérdőjelezik meg a vádat is, azt a vádat, amely a cselekmény után született, s a cselekményt a felvételek egyértelműen rögzítették; ezeken a rögzített képanyagokon nem ismeri fel magát most Ahmed H. Ezek a jogvédők azok, akiknek tanácsai nyomán hirtelen megnőtt a kiskorúak száma, vagy nemsokára a migránsok többsége buzivá avanzsál, az ő jótékony segedelmükkel hívtak mindenkit Mohamednek és született az összes illegális migráns január 1-én, kivéve azok, akik No fingerprint!-et üvöltve tagadták meg ujjlenyomatuk levételét. Ezek a jogvédők adtak molinókat és hangosbeszélőket a zavargó szerencselovagok kezébe, mert nagyjából annyi eszük van mint egy marék molylepkének, s azt hiszik, tökéletesen életszerű molinókkal és hangosbeszélőkkel felszerelkezve menekülni. Ezek a jogvédők tevékenységükkel bűnrészességet vállalnak minden olyan bűncselekményben, legyen az nemi erőszak, bolti lopás, gyilkosság, vagy terrorcselekmény, amelyet az ő általuk hazugsággal, csalással és jogi kiskapuk felhasználásával Európába juttatott illegális migránsok elkövetnek.

Ezek az aktivisták tegnap is ott ültek, és valószínűleg áhítattal hallgatták Ahmedet, aki azt mondta, fenntartja a korábbi állításait, amelyek szerint nem gondolta volna magáról, hogy rendőrt dobált, és ha nem látná a videót, el sem hinné. Azt is mondta még, bizonyára azért dobálhatott, mert a könnygáz miatt elvesztette a józan eszét. Én is éreztem egyébként, hogy csak a könnygáz lehetett mindennek az oka, pontosabban azok a csúnya, magyar rendőrök, akik bevetették azt. Mert nekik, mint tudjuk, kedvenc hobbijuk csak úgy, mintegy szórakozásból könnygázgránátot dobálni Mari nénire Bivalybasznádon, vagy Ahmedre Röszkén. Mi sem szórakoztatóbb ugyanis annál, mintsem az ember naphosszat sorfalban áll a határnál, tökig páncélban, és vízágyúzik, meg könnygázgránátot dobál a békés tömegre. Vagy ha még tovább gondoljuk, akkor valójában nem is a rendőrök a felelősek, hanem aki kiadta az utasítást, hogy az ártatlan, békésen szalonnázó, pardon, imádkozó Ahmed ellen könnygázt kell bevetni, az pedig nem más, mint a patásördög, magyariul szólva Orbán. Csodálom, hogy Bárándy ügyvéd úr ezt az aduászt még nem játszotta ki.

De azt is csodálom, hogy miután a bíró többször is magához hívta Ahmedet, hogy az biztosan meg tudja mondani, ő látható-e a felvételeken, miért nem rendelt a tárgyalóterembe rögtön pezsgőt, s mellé kaviárt, mivel ezen segédeszközök köztudottan jótékony hatással bírnak az emlékezetre. Vagy nem? Számít egyébként, mit mond a magyar bíróság? Csak azért kérdezem, mert a Kúria szerint eleve nem volt jogszerű, hogy a Szegedi Ítélőtábla nem döntött az ügyben, azaz nem volt jogszerű az a másodfokú döntés, amely hatályon kívül helyezte az első fokon megítélt tíz évet. És hogy miért történhetett ez meg? Hát mert az USA külügyminisztériuma összeráncolta homlokát a jó Ahmeddel szembeni gyalázatos eljárás láttán, erre az EP – szokásához híven – elmarasztalt bennünket, s mindez hatást gyakorolt az ügyre. Egyszóval beavatkoztak, na. Egy ország belügyeibe, amelyek ráadásul nemzetbiztonsági kérdéseket vetnek fel, értik…

A középen álló szakállas férfi Ahmed H. / Fotó: police.hu

De utazzunk vissza az időben és idézzük fel a röszkei migránshordák támadását, majd Ahmed H. elfogásának körülményeit. 2015. szeptember 16-án több száz migráns gyülekezett a Röszke-Horgos közúti határátkelőhely szerb oldalán. A Magyarországra belépni akaró, kezdetben békés tömeg idővel agresszívvá vált, a kerítést próbálta kidönteni, majd néhányan kövekkel dobálták a magyar oldalon felsorakozott rendőröket. Az összecsapásokban több rendőr is megsérült. A magyar rendőrség vízágyúkkal és könnygázzal igyekezett visszaszorítani a felbőszült tömeget, eközben Ahmed H. egy hangosbeszélőn keresztül kiabált és ultimátumot adott a rendőröknek, hogy amennyiben záros határidőn belül nem nyitják meg a határt, úgy áttörik azt. Ezen tényeket a szemtanúkon túl videofelvételek is igazolják. Majd az inkriminált eset után három nappal Ahmedre Győrben talált rá a TEK, zsebében hét darab, schengeni vízummal ellátott útlevél lapult, amelyek állítása szerint a családtagjai iratai voltak. Na most, ha a családtagjairól akart volna gondoskodni, akkor talán nem a saját nevére kellett volna ezeket az okmányokat kiállítani, ráadásul tíz éve Cipruson élt, tehát szabadon utazhatott (volna) az unión belül. Ez esetben jogosan tehetjük fel a kérdést, mi a búbánatos büdös francot keresett Röszkén éppen akkor?

A csillogó szemű aktivistákat viszont mindez aligha érdekli, ahogy az sem, hogyan lehetséges, ha védencük egy afgánt célzott a kővel – amire persze nem emlékszik, hogy a kezébe került –, akkor az miért repült a kerítésen túl álló rendőrsorfal felé? Tán ott állt az afgán csávói is a rendőrök mellett és bőszen védte a magyar határt? A jogvédőket, Bárándy ügyvéd urat, vagy az EU bürokratáit ilyen bagatell kérdések nem foglalkoztatják, különben nem volna idejük 0-24-ben védeni a jogállamot, a demokráciát, meg az európai értékeket. Amúgy mi is az egészen pontosan? Mi a definíciója az európai értékeknek? Nos, amit ebben a perben eddig láthattunk, az annyit üzen, hogy Magyarországon megteheted azt, amiért mondjuk az USA határainál szó nélkül lelőlének, mint egy kutyát. Itt golyó helyett arcátlanul hazudozhatsz a bíróságon, mert a vörös ügyvéded, a jogvédők és az uniós bürokraták szerint érték megtámadni egy országhatárt, érték kővel dobálni és ultimátumot adni a hazájukat védő rendőröknek. Érték, nem pedig bűncselekmény, amiért joggal követelhetik, hogy Azonnali szabadságot Ahmed H-nak! Hát ezek az ő európai értékeik, Ahmed H. pedig csak egy a torz végtermékek sorában, amelyeket a neoliberális elmebaj okádott a 21. századra.

 

 

The post Callidus: Ahmed Há’ hogy nézel ki? appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »