Csak a választás után derül ki, bűnös-e Hadházy Ákos

Csak a választás után derül ki, bűnös-e Hadházy Ákos

Meghosszabbították a nyomozást, amely az LMP-s Hadházy Ákos nemzeti konzultációval kapcsolatos kijelentései ügyében indult – tudta meg a Magyar Nemzet.

Mint ismert, a kormány ismeretlen tettes ellen tett feljelentést az ügyben, végül pedig „becsület csorbítására alkalmas hamis hang- vagy képfelvétel nyilvánosságra hozatalának bűntette miatt” kezdődött a nyomozás. Ennek határideje kedden járt le. Lapunk kérdésére a Központi Nyomozó Főügyészség arról tájékoztatott, hogy a nyomozás határidejét április 13-ig hosszabbították meg. Vagyis az április 8-án tartandó választások után derül ki, bűnös-e az ellenzéki politikus. 

Hadházy azzal haragította magára a kormányt, hogy a Miniszterelnöki Kabinetiroda szerint valótlanságokat állított a nemzeti konzultációval kapcsolatban, különös tekintettel a részvételi adatokra”. Az LMP-s politikus ugyanis azt közölte novemberben, kilencvenkilenc százalékig biztos benne, hogy „kamu” a kormány által akkor bemondott szám, és nem éri el az 1,7 milliót a visszaküldött ívek száma. 


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »