Cserbenhagyta áldozatát a részegen gázoló ortodox pópa Romániában

Cserbenhagyta áldozatát a részegen gázoló ortodox pópa Romániában

Őrizetbe vettek egy Galac megyei pópát vasárnap este, miután ittasan vezette személygépkocsiját, és halálra gázolt egy gyalogost, majd elmenekült a helyszínről – nyilatkozta hétfőn Crina Dragu, a Galac megyei rendőr-főkapitányság szóvivője.

Cristina Dragu szerint a pap egy 49 éves férfit gázolt halálra, aki az út jobb szélén haladt. A sofőr elhagyta a helyszínt, azonban a rendőrök már beazonosították, egy 44 éves férfiről van szó. A sofőrnél 1,34 mg/l-es légalkoholszintet mutatott a légalkohol-mérő szonda.

Igazságügyi források szerint a balesetet okozó férfi Danut Hohota, Schela község pópája, akit őrizetbe vettek. A férfi ellen gondatlanságból elkövetett emberölés, ittas vezetés és baleseti helyszín elhagyása gyanújával indítottak eljárást.

Friss fejlemény, hogy harminc napos előzetes letartóztatásba helyezték a pópát. A bírósági döntés nem jogerős, megfellebbezhető.

Az Alsó-dunai ortodox érsekség bejelentette, hogy az elkövetőt felfüggesztette papi tisztségéből mindaddig, amíg bűnvádi eljárás folyik ellene – írja a Főtér.ro.


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »