Csetényi Csaba szerint nincs gond az álhírekkel

Csetényi Csaba szerint nincs gond az álhírekkel

Csetényi Csaba szerint a „fake news”-zel az égvilágon semmi baj nincs, csak egy eszköz, amit meg kell tanulni használni – derül ki a Transindex.ro beszámolójából. A csak Rogán Antal szomszédjaként emlegetett vállalkozó az RMDSZ és a Miért által szervezett zeteváraljai Edzőtáborban tartott előadást, melynek során az álhírekről is beszélt.

Fontos kiemelni: Csetényi mindezt úgy jelentette ki, hogy cége, a Network 360 Reklámügynökség vitte például a „kényszer-betelepítés ellen” kezdeményezett népszavazás tavalyi kampányát, népszerűsítették a kormány „reformjait”, reklámozták a paksi bővítést és buzdítottak államkötvények vásárlására.

A cikk szerint Csetényi úgy véli: ha a politikában dolgozunk, akkor számunkra a fake news csak egy felület, egy hordozó. „A politika kicsit olyan, mint a tízpróba: mindig az nyer, aki a legjobban akarja, és mindenhez a legjobban ért. Meg egy kicsit olyan is, mint a viccből jött gladiátor, akinek nem az oroszlánnál kell gyorsabban futnia, csak a másik gladiátornál kell gyorsabbnak lennie. A politika is pont erről szól, nekünk csak a másik jelöltnél kell jobban és erősebben csinálnunk” – érvelt. Mint mondta, minden amerikai elnökválasztás után van valami új dolog, amire rásütik, hogy ez a hibás, és ez a vesztünket fogja okozni, most épp a fake news a soros.

Azonban Csetényi szerint nem a fake news az igazi változás: kijelentette, hogy Donald Trump amerikai elnök választási győzelmével véget ért a tömegmédia kora, ami körülbelül 200 éve kezdődött. Annak idején ugyanis a márkáknak és a politikusoknak szükségük volt egy felületre, amin el tudnak jutni a vásárlókhoz meg a szavazóikhoz, és valahogyan meg kellett győzni ezeknek a gazdáit, újságíróit, hogy az üzenet átjusson rajtuk, és valamilyen rezgést létrehozzon majd a vásárlókban. Ma viszont már a közösségi médián keresztül bármely márka és bármely politikus közvetlenül el tud jutni célközönségéhez – közölte.

http://mno.hu/

http://mno.hu/

Hozzátette: személyessé is kell tenni a kommunikációt, és ezt a profik úgy csinálják, hogy a bejegyzésbe nem tesznek bele minden fontos információt, hanem várják, hogy kérdezzenek, reagáljanak az olvasók. Kitért arra is: a politikusnak mindemellett ugyanúgy kell használni a tradicionális médiafelületeket, mint eddig, „meg kell próbálni minden térfigyelő kamerának interjút adni”.

Majd egy tanáccsal látta el az átlagfelhasználókat a fake news kiszűréséhez: eszerint erőltetni kell, hogy kiolvassunk a buborékunkból, ne csak a nekünk tetsző hangokat halljuk.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »