CSM ügyészi osztálya a DNA-ról megjelent állításokról: Valódi nyomásgyakorlás történik

CSM ügyészi osztálya a DNA-ról megjelent állításokról: Valódi nyomásgyakorlás történik

Elhatárolódik a Legfelsőbb Igazságszolgáltatási Tanács (CSM) ügyészi osztálya az Országos Korrupcióellenes Ügyészséggel (DNA) kapcsolatos, a nyilvánosságban megjelent kijelentésektől.

A CSM ügyészi osztálya közleményt juttatott el szerdán az Agerpres hírügynökséghez, amelyben leszögezi, hogy a DNA tevékenységével kapcsolatban február 11-én napvilágot látott információk valóságtartalmának megvizsgálására az Igazságszolgáltatási Felügyelet, valamint a legfőbb ügyészség az illetékes hatóság.

„Ennek ismeretében elhatárolódunk azoktól a nyilvános állásfoglalásoktól, amelyek a folyó vizsgálatok lezárása előtt fogalmaznak meg következtetéseket. Ezek az állásfoglalások valóságos nyomásgyakorlást jelentenek az ellenőrzések végrehajtására felhatalmazott hatóságokra, amelyek egyedül illetékesek abban, hogy törvényes keretek között leellenőrizzék a tényeket és jól megindokolt következtetéseket fogalmazzanak meg” – olvasható a CSM ügyészi osztályának közleményében.

Az említett dokumentum hozzáteszi, hogy a CSM ügyészei várják a nyilvánosság előtt megjelent információk törvényes és gyors tisztázását. (agerpres)


Forrás:itthon.transindex.ro
Tovább a cikkre »