Csobai Vera: Inkább gyökér

Csobai Vera: Inkább gyökér

Itt mifelénk a helyzet változatlan. A leves szépen lassan már annyira forrt, hogy felemelte a födőt és a lényeg kifolyt a sparheltre. Ahogy ez ilyenkor lenni szokott, a tetején úszkáló lényeg elhagyta a tömeget, amelyet a családnak így kell majd elfogyasztania – lényeg nélkül. Ez a magyar ellenzék legújabb helyzete. Így néznek ki jelenleg azok, akik szerint ők a többség. Ezt ugyan eddig nem sikerült bebizonyítani, de hát, aki benn fő a levesben, csak nem láthatja magát kívülről, nem igaz?

Kívülről forrongó levesnek tűnnek a békés szemlélő tekintetében. Bugyborékol, időnként kifut, s ha leveszik a gázt, abbamarad a forrás. Nehéz megtalálni a helyes hőfokbeállítást. De nehéz abban is megegyezni, melyik zöldségnek kell dominálnia, hogy megfelelő legyen az ízlésüknek megfelelő összhatás. Hol a sárgarépára szavaznak, hol a gyökérre, de van aki a karalábét tartja fontosnak, mindenesetre ma még eléggé hígfolyós ez az állapot ahhoz, hogy tálalni lehessen.

No igen, ismét közeleg egy önkormányzati választás négy budapesti kerületben. Ha egy hivatalban lévő polgármester egyéni vagy listás jelöltként bejut az Országgyűlésbe, akkor fél éven belül új polgármester-választást kell kiírni. A fővárosban négy polgármester-jelölt található a pártok országos vagy egyéni listáján. Tehát ismét nyílik egy kis rés – az ellenzék szerint lehetőség és majdnem biztos győzelem –, hogy az érintett kerület választópolgárai megmondják a véleményüket, és ennek megfelelően megválasszák az önkormányzatot.

A nyócker ellenzéke újfent éllovasnak nevezte ki magát. Már most értekeznek, megbeszélnek, ötletelnek, összevonnak, kizárnak, javasolnak, módosítanak. Magyarán egyeztetnek. Horváth Csaba – aki a mostani egyeztetést kezdeményezte – elmondta, abban egyetértettek, hogy a tárgyalásnak minden esetben meg kell előznie az előválasztást. A cél az, hogy a Fidesz jelöltjével szemben mindenhol egy jelölt álljon, s ezt ki is hangsúlyozta. Ha pedig a tárgyalásos út nem vezet eredményre, mert több jó jelölt is van, akkor előválasztáson lehetne kiválasztani a legeslegjobb jelöltet. A többi párt is nyitott volt az előválasztásra, de a részleteket még tisztázni kell.

Hírdetés

Az sajnos eddig még egyetlen egyeztetőnek sem jutott eszébe, vajon tetszik-e ez a megoldás a kerület választóinak, minden párt minden szimpatizánsa egyetért-e ezzel a megoldással? Mert igen nehéz elképzelni ugyebár, hogy egy vérbeli Jobbikos mondjuk a DK jelöltjére szavazna, vagy egy LMP-s a Momentumra adná le voksát.

Itt tartunk ma. És még holnap is itt fogunk tartani. Sőt, ha minden igaz, akkor – ismerve az ellenzéki összefogás megoldásait – konzerváljuk a toporgás állapotát. Mert csak nem akar elkészülni az a leves. Pedig a vacsora idejét nem lehet másnap reggelre halasztani. Akkor tejeskávét vagy teát szokás fogyasztani, vajas kenyérrel, lekvárral, esetleg rántottával. A répákat mellőzzük, a gyökereket meg pláne. Mindenesetre jó étvágyat kívánok, kinek-kinek ízlése szerint!

 

The post Csobai Vera: Inkább gyökér appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »