Dabason tart nyári tábort a Barcelona focisulija

Dabason tart nyári tábort a Barcelona focisulija

DABAS, BARCELONA. Péntekig ismét Dabason rendezik az FC Barcelona hivatalos labdarúgó-iskolája, az FCBEscola egyik nyári táborát.

Az FC Dabas utánpótlás-vezetõje, Kucsák István hétfõn az M1 aktuális csatornának elmondta, hogy 216 gyermek vesz részt a táborban, hozzájuk hat edzõ érkezett Barcelonából. Irányításukkal, illetve összesen hetven felnõtt közremûködésével a fiatalok három nagypályán napi négy edzésen vesznek részt.   

"A tábor elsõdleges iránymutatója a Barca-érzés, amely az egyesületet és a várost is körülveszi, ez kíséri az egész tábort" – fejtette ki Kucsák.   

Kõszegi Zoltán, Dabas polgármestere és a helyi klub vezetõsége az elmúlt három évben több alkalommal járt a katalán városban, hogy az FC Barcelonával hosszú távú szakmai együttmûködést alakítsanak ki. Több sikeres egyeztetés eredményeképpen tavaly kötöttek licencszerzõdést a nyári focitábor szervezésére.   

"Dabassal egy kölcsönösen kedvezõ megállapodás jött létre" – szögezte le a katalán klub utánpótlás-koordinátora, Xavi García Uroz. Hangsúlyozta, mind a klub, mind a tábor világméretûvé nõtte ki magát. Hozzátette, nemcsak a technikai és taktikai képzésre fordítanak figyelmet, hanem olyan értékekre is, amelyeket olykor még a játéknál is fontosabbnak tartanak: alázat, erõfeszítés és csapatban gondolkodás.


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »