Danko tart a szteroidozó kopasz fiúktól

Andrej Danko (SNS), a parlament elnöke szerint a novemberi megyei választások meghatározhatják az is, ki fogja Szlovákiát kormányozni 2020-ban. Épp ezért minden megyében összefogásra szólította fel mindazokat, akik demokratikus államot szeretnének.

 

Épp ezért felszólította Ján Greššo nyitrai megyeelnök-jelöltet, hogy lépjen vissza jelenlegi megyefőnök, a kormánykoalíció támogatását élvező Milan Belica érdekében. A nemzetiek vezére attól tart, hogy a szélsőjobboldali ĽSNS itt is győzedelmleskedik.

 

Greššo az Aktuality.sk-nak azt mondta, hogy fontolóra venné a visszalépést abban az esetben, ha egy megbízható felmérés azt jelezné, hogy nincs esélye a győzelemre – egy ilyen megrendelésére azonban nincs pénze.

 

Danko ezért ma megígérte a jelöltnek, hogy ő majd kifizeti. “Belica úr a legerősebb jelölt. Hiszem, hogy ha ez megerősítést nyer, Greššo úr elgondolkodik az induláson” – tette hozzá. Az SNS elnöke úgy látja, hogy a választási részvétel idén magasabb lesz, mint legutóbb.

 

“A megyei választás dönthet arról, hogyan fog kinézni a parlament 2020-ban. Hadd ne a szteroidot szurkáló kopasz fiúk kerüljenek be.”

 

Aktuality.sk
kép: SME


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »