Dél-Korea legnépszerűbb lánycsapata szórakoztatta az északi diktátort

Dél-Korea legnépszerűbb lánycsapata szórakoztatta az északi diktátort

Fergeteges hangulatot termett Dél-Korea legnépszerűbb lánycsapata, a Red Velvet az észak-koreai főváros egyik sportcsarnokában. És ez csak egy műsorszám volt azon a különleges estén, amelyen a dél-koreai popzeneipar, a K-pop színe-java előadhatta a művészetét – 1500, gondosan kiválasztott észak-koreai előtt.

A rutinos tapsolókból álló közönség fegyelmezetten, az elvárt mértékben lelkesedett a koncertért – ezt maguk a fellépők is megerősítették.

„A közönség nagyszerű volt. Nagyon sokat tapsoltak, és a koncert végén együtt énekeltek velünk. Még azután is tapsoltak, hogy lejöttünk a színpadról, ezen nagyon meghatódtam” – nyilatkozta Irene, a lányzenekar egyik tagja.

A show díszvendége természetesen Kim Dzsong Un volt, akit felesége is elkísért az eseményre. Az ifjú diktátor az első észak-koreai vezető, aki részt vett a déli szomszédtól érkezett művészek előadásán.

Az este folyamán egy olyan dal is elhangzott, amelynek szövege szerint az énekesek legfőbb vágya, hogy a két Korea végre újraegyesüljön.

Több mint egy évtizede ez volt az első kulturális delegáció, ami Dél-Koreából a kommunista országba látogatott. Ennek közvetlen előzménye, hogy februárban a dél-koreai rendezésű téli olimpián fellépett az északiak leghíresebb zenekara.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »