Demográfiai katasztrófa felé közelít Európa

Demográfiai katasztrófa felé közelít Európa

Az Osztrák Tudományos Akadémia (ÖAW) kutatói tüzetesen megvizsgálták az európai népesség tendenciáit az 1990 és 2017 közti időszak között, és igen aggasztó eredmények születtek. Összességében az olvasható ki a kutatásból, hogy a nyugat-európai országokban a népességnövekedés főleg a bevándorlásnak köszönhető – ez igaz például Franciaországra, amelyet nemsokára be fognak kebelezni a muszlimok. Ez annak „köszönhető”, hogy a muszlimok egyszerűen óriási mértékben túlszülik az őshonos franciákat.

Sajnos szinte ugyanezzel a katasztrófával néz farkasszemet Olaszország: ott egy tavalyi kutatás alapján 2065-re több mint 22 millió első és másodgenerációs migráns lesz az olaszoknál – gyakorlatilag az ország lakosságának 40 százalékát migránsok fogják alkotni.

Hírdetés

Németországban pedig már olyan komoly hatásokkal bír a migráció, hogy minden ötödik lakos bevándorló hátterű. A német Szövetségi Statisztikai Hivatal adata szerint kis híján 13 százaléknyi olyan ember él Németországban, aki Németország határain kívül jött világra. Svájcra, Norvégiára, Spanyolországra, és Svédországra is igaz az, hogy a bevándorlás növeli a népességüket.

Az egyetlen kivételt a lista tetejére felkapaszkodó Írország alkotja. Egyedül az íreknél fordul meg a tendencia, azaz a népességnövekedés 36 százalékát a gyermekek születése okozta, nem pedig az idegenek bevándorlása. A nyugatra vándorlás elsősorban a balkáni és a balti államokat érinti, de a kutatás kitér Közép-Európára, így Magyarországra is. Itt a népességnövekedés nem olyan gyors ütemű, ami nem is csoda, tekintve, hogy ezen államok demográfiai helyzetüket nem a migrációval, hanem a családok támogatásával kívánják javítani.

A tendencia azonban kristálytiszta: a migráció alapjaiban rázza meg a nyugati országok demográfiáját, és tekintettel a bevándorlás egyértelműen káros következményeire, ez nem sok jót jelent az őshonos lakosság részére. A demográfiához való felelőtlen hozzáállás azzal fenyeget, hogy egész egyszerűen megszűnhet az az Európa, amit most még nyomokban ismerhetünk.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »