Die Presse: „Be kell fejezni Kelet-Európa lenézését”

Die Presse: „Be kell fejezni Kelet-Európa lenézését”

„Be kell fejezni Kelet-Európa lenézését” címmel a vezető osztrák lap, a Die Presse azt írja, a magukat közép-európai országoknak tekintő Csehország, Magyarország és Lengyelország is olyan gazdasági eredményekkel büszkélkedhetnek, amelyek  egyértelművé teszik, hogy ezekre az országokra nem lehet egyfajta másodrendű Európaként tekinteni.

A késelés színhelyévé vált bécsi Praterstern pályaudvaron most már kezelhetetlenné vált a helyzet. Egy 60 fős afgán fiatalok társaságából tíz hirtelen egymásnak esett: ütötték-verték egymást, a földön fekvőket taposták, miközben az arra járó osztrákok rohanva kerestek menedéket, jelenti az Österreich napilap.

Annak alkalmából, hogy napvilágot látott, a budapesti CEU egyetem bécsi campust is létre akar hozni, az osztrák balliberális Der Standard napilap szerint antiszemitizmussal ment neki Sorosnak a Szabadság Párt belügyminiszterének kommunikációs vezetője, Alexander Höferl cikkében, amely a korábban az ő irányítása alatt működő „Unzensuriert.at” hírportálon jelent meg. Azzal támadta a zsidó származású magyar milliárdost, hogy az európai kultúra elpusztításának, a nagy népességcserének és a nemzetállamok megsemmisítésének egyik fő ereje, ami tipikus náci vád, írja a lap.

Stephen Hawking, a  76 éves korában elhunyt világhírű tudós nem csak átütő erejű munkájáról volt híres, de arról is, hogy támogatta a palesztinok ügyét és a velük való izraeli bánásmód miatt 2013-ban még bojkottált is egy Izraelben tartott konferenciát, ahol ő lett volna a fő előadó. Tavaly pedig Facebookján több millió követőjét arra kérte, támogassák anyagilag a Palesztin Posztdoktorális Fizikai Intézetet, méltatja őt a globális Al-Dzsazíra katari televízió angol nyelvű szolgálata.

Hírdetés

Újabb sokk érte Brüsszelt, amikor egy felmérésből kiderült, hogy az olaszországi választásokon először résztvevők 75 százaléka az uralkodó rend elleni pártokra, azaz az 5 Csillag Mozgalomra és a Ligára szavaztak, írja a JournalistenWatch nevű német nyelvű hírportál.

Vlagyimir Csizsov, Oroszország uniós nagykövete figyelmeztetett: London sokkal jobban tenné, ha Szergej Szkripal megmérgezése ügyében nem bizonyíték nélküli vádak nyomán adna ultimátumokat Oroszországnak, mert Oroszországot nem lehet megfélemlíteni, idézi őt a Sputnik News orosz hírügynökség francia nyelvű szolgálata.

(Echo TV nemzetközi sajtószemléje, először 11:55-kor)

 


Forrás:lovasistvan.hu
Tovább a cikkre »