Diego Roda az előírásokat sértve egy rendszámtábla nélküli Ferrarival furikázik

Diego Roda az előírásokat sértve egy rendszámtábla nélküli Ferrarival furikázik

A kelet-szlovákiai olasz nem csinál gondot a közlekedési előírásokból.

A Kelet-Szlovákiában tevékenykedő olasz vállalkozó Diego Roda – akit a meggyilkolt újságíró, Ján Kuciak is említett utolsó cikkében – nem titkolja a luxusautók iránt érzett vonzalmát. Annak ellenére, hogy erre a témára az utóbbi időben árnyék vetült Roda gyanús kelet-szlovákiai mezőgazdasági vállalkozásai miatt, a kedvelt Ferrarijával továbbra is rendszeresen közlekedik. Ám van itt egy bibi.

Roda egy olyan sportkocsival furikázik, amelyiknek hiányzik a rendszámtáblája. A hatályos előírások szerint ilyen autónak nincs keresnivalója a szlovákiai utakon.

A belügyminisztérium rendelete pontosan előírja, hogy a karosszéria mely részein kell elhelyezni a jármű rendszámát. „Az M, N kategóriájú járművek, valamint a L7e kategóriájú járművek esetében elöl, pontosabban középen, illetve hátul középen, esetleg a jármű bal oldalán kell elhelyezni a rendszámtáblát“. Annak az autónak az elején, amelyikkel Roda érkezett, nem látni rendszámtáblát.

Egyértelműen sérti a rendeletet, és egy olyan járművet használ, amelyik nem alkalmas a közlekedésre“ – konstatálta Ľubomír Ábel országos rendőrfőkapitány-helyettes. „A sportautók tulajdonosai gyakran azzal érvelnek, hogy a rendszámtábla nem illik az autó dizájnjába. Minket ez nem érdekel, a törvény mindenkire érvényes” – üzente a rendőrfőkapitány-helyettes.

Az Aktuality.sk szerkesztősége Diego Roda véleményére is kíváncsi volt az üggyel kapcsolatban. Amikor meghallotta, hogy honnét keresik, folyamatosan letette a telefont.

Diego Rodának van egy limitált kiadású LaFerrarija is, ami konkrétan a nappalija közepén parkol.

Aktuality.sk

Nyitókép: repofoto/noviny.sk


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »