Dől a pénzadomány a viccalakulathoz

Dől a pénzadomány a viccalakulathoz

A jelek szerint mágikus hatással bír a névtelen adományozókra a Kétfarkú Kutya Párt. A „viccpártként” emlegetett alakulat egymaga több pénzből kampányol az október 2-i népszavazáson, mint a parlamenti baloldali pártok együttvéve. „Jópofának” szánt kampányában a szervezet elbagatellizálja az Európát sújtó migránsválságot és érvénytelen szavazatra biztat.

A kormány után a Kétfarkú Kutya Párt költ a legtöbbet az október 2-i népszavazás kampányára – derült ki a HVG körkérdéséből. A lap beszámolója szerint a kabinet május közepe óta hárommilliárd forintot költött a „Tudta-e” című, a kötelező betelepítési kvóta elleni referendum kampányára.

A Fodor Gábor vezette Liberális Párt 10 millió forintból fog az igen mellett agitálni, ehhez folyószámlahitelt vesznek fel. Az MSZP „tízmilliókkal” számol saját büdzséből, valamint, mivel frakcióval rendelkeznek a parlamentben, ingyen is hirdethetnek majd a tévében és rádióban a távolmaradás mellett.

A bojkott érdekében kampányoló DK nagyjából 10 milliót tervez költeni, de folyamatosan gyűjtenek.

Az Együtt 3-5 millió forintot költ a saját kampányára, ezenkívül 10-20 millió forintból a PM-mel és a MoMával lesznek közös óriásplakátjaik, bojkottra buzdítva.

Az LMP „nempárti”, de a kvótanépszavazás kampányában nem vesz részt, a Jobbiknál pedig egyelőre nem tudták megmondani, mennyibe kerül majd a „nem” melletti kampányuk.

A legtöbb pénzt a Kétfarkú Kutya Párt költi a kampányra, jelenlegi állás szerint 26 millió forintot, azaz közel annyit, mint a parlamenti baloldali pártok együttvéve. Mindezt az interneten meghirdetett adománygyűjtésből finanszírozzák, a gyűjtést pedig egészen a kampányig folytatják.

Hírdetés

A jelek szerint a viccpárt mágikus hatással bír a névtelen adományozókra, honlapjuk beszámolója alapján augusztus 28-án, nyolc nappal a gyűjtés kezdete után már 22 millió forintot kaptak. A párt iránti feltűnő adakozási kedv már tavaly nyáron is megmutatkozott, amikor a Vastagbőr bloggal közösen a kormány bevándorlásról szóló plakátjai ellen kampányoltak.

Állításuk szerint eredetileg hárommillió forintot akartak összegyűjteni, ennek végül több mint a tízszerese, 33 millió forint jött össze. A párt szerint ebből az összegből futotta még egy újabb „mókára” is: tavaly tízezer példányban készítettek, nyomtattak és terjesztettek egy, az eredetire megtévesztésig hasonlító ingyenes Magyar Hírlapot, benne álhírekkel.

A lap kiadója jogi lépéseket tett, és közleményükben úgy fogalmaztak, „elgondolkodtató, hogy a tényleges társadalmi támogatottsággal nem rendelkező Kétfarkú Kutya Párt miként rendelkezhet olyan személyi, tárgyi, valamint pénzügyi feltételekkel, amelyek lehetővé tették az álújság elkészítését, tízezer példányban való kinyomtatását, valamint terjesztését”.

A párt most „Hülye kérdésre hülye választ” mottójú kampányában elbagatellizálja az Európát sújtó migránsválságot, és érvénytelen szavazatra biztat. Plakátjaikon olyan szövegek olvashatók, mint „Tudta? A Fővárosi Vízművek bármikor LSD-t csempészhetne az ivóvízbe”; vagy „Tudta? A víz a fulladásos halál egyik leggyakoribb oka”.

Jó ideje lebegtetett kérdés, hogy a pusztán „tréfákra” több tíz milliós adományokat kapó és elköltő párt indul-e a 2018-as választáson.

Mindenesetre a baloldali körökben bennfentes Gál J. Zoltán az általa szerkesztett Vasárnapi Hírekben már tavaly júniusban leszögezte, hogy „most szólok: számolni kell velük 2018-ban”.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »