Donald Trump a külügyminisztériumban

Donald Trump a külügyminisztériumban

Boss, meg kellene hívni már valakit Kelet-Európából is! Kelet-Európából? Az meg hol van, és egyáltalán minek kéne idejönniük? Tudja, Orosz- és Németország között van egy csomó apró állam. Well, Oroszországgal amúgy sem ártana jóban lenni, hát válasszatok ki egyet a csatlósai közül. Ezek csak voltak Oroszország csatlósai, most Németország partnerei az Európai Unióban. De hát épp most találkoztam minddel Brüsszelben, akkor minek hívjam ide őket? Tudja, ennek fontos szimbolikus jelentősége volna. Amíg ezek a vasfüggöny mögött voltak, egyre csak utánunk áhítoztak, mi voltunk számukra a példa. What is this vasfüggöny? Egy hosszú kerítés Finnországtól le, egészen Görögországig. Very good, én is éppen most akarok építeni egy ilyet Texastól Kaliforniáig, hogy ne mászkáljon be mindenki a határainkon. De ez a kerítés azért épült, hogy elmenni ne tudjanak az emberek. Yes, ahogy mi sem akarjuk, hogy Kubába menjenek a mieink. Mert az nem egy szabad ország. Mondtam is nekik, hogy a szankciók maradnak, amíg nem lesznek szabad választások. Jut eszembe, hol nincsenek még szabad választások? Észak-Koreát hallom, de azoknak atombombájuk van. Hát, Főnök, kisebb problémák vannak Szaúd-Arábiával is, tudja azok a burnuszosok, ahol most járt. Ja, és eladtam nekik százmilliárdért fegyvereket. America first! De melyik nem szabad államtól védték magukat azzal a vasfüggönnyel? Nem, Főnök, épphogy a polgáraikat zárták el a vasfüggönnyel, mert ezek a kelet-európaiak nem voltak szabad országok. De most már azok.

OK, akkor jöjjön valamelyik, mondjuk ebből a Polandből, ez legalább látszik a térképen. Nem innen jött át Mr. Brzezinski? De igen, csak sajnos épp a napokban halt meg. De Poland nem lesz jó. Mr. Kaczynski támadást indított a fékek és ellensúlyok rendszere ellen. Konkrétan mit csinált ez a Mr. Kaczynski? Hát például a saját embereit neveztette ki az Alkotmánybíróságba. Alkotmánybíróság? What is this? Olyasmi, mint nálunk a Legfelsőbb Bíróság. Ahova most neveztem ki a saját emberünket? Apropó, kérek előterjesztést a másik három helyre is, a jó öreg demokrata bírók bármelyik percben kidőlhetnek. És mit csinál ez az Alkotmánybíróság? Felülbírálhatja a politikai döntéseket. Well, elég baj az, nekem egy szimpla kis bíró is képes volt keresztbe tenni az arab beutazások korlátozásánál. Minden együttérzésem ezé a Mr. Kaczynskié. De azért inkább ne őt hívjuk.

Well, menjünk odébb. Czechia? Ez sem az igazi. Mr. Zeman a menekültek ellen uszított, és ez nem fér össze az emberi jogokkal. Mit mondott Mr. Zeman? Többek között azt állította, hogy a menekültkvóták rendszere következtében az uniós tagállamok elveszíthetik szuverenitásukat. Mi az a menekültkvóta? Azt határozza meg, hogy a harmadik világból érkező migránsok közül melyik államnak mennyit kell befogadnia. My God! Miránk mennyi jut? President Obama aláírta ezt a kvótadolgot is? Megint fel kell mondanom egy szerződést! Nem, Főnök, ez csak Európában érvényes. Meg ide nem is nagyon jönnek. Nagy az óceán azoknak a lélekvesztőknek. Nekünk a latinók jutottak, de azokkal elbánunk. És mi lesz az emberi jogaikkal? Mr. Soros nem fog kellemetlenkedni emiatt? Na mindegy. Slovakia?

Az sem az igazi. Mr. Fico azt állította, hogy „nem toleráljuk tovább azokat az embereket, akik visszaélnek a szociális rendszerrel, akik zaklatják a törvénytisztelő polgárokat, zavarják a nyugodt életet a városokban és a falvakban. Elég volt a toleranciából”. De hát én is éppen ezt mondom, nem? Rendnek kell lennie. Igen, de Mr. Fico ezt az üldözött roma kisebbségre mondta: „a cigánytelepeken rendnek kell lenni”, sőt ez ügyben „kész konfliktust vállalni az ombudsmantól kezdve a nemzetközi szervezetekig mindenkivel”. A kritikákat pedig azzal ütötte el, hogy „politikai korrektségnek nincs helye ezen a világon”. Very well, okos fickó. Ő a mi emberünk. Vagy nem? Üsse kő. Hungary?

No, Hungary is the worst. Mr. Orbán Kelet-Európa fekete báránya. Yes, említette is, amikor telefonon beszéltünk, jót derültünk rajta. Mondtam neki, én is az vagyok. Jut eszembe, már akkor terveztem, hogy meg kéne hívni ezt a belevaló fickót. Azt mondják, már az election előtt rám tette a tétjeit. Pedig akkor mindenki ellenem fújt. Világos fő, merész gondolkodás. Akkor küldik is neki a meghívót? Nem lehet, főnök. Ez az ember Amerika ellensége. Megtámadta Mr. Soros egyetemét, és megbélyegezné Mr. Soros kitűnő alapítványait is. Mivel bélyegezné meg? Fel kellene tüntetniük, hogy külföldről finanszírozott szervezetek. Miért, nem azok? Nálunk is ez a rendszer, nem? Meg Izraelben is, ha jól hallom. Igen, de Oroszországban is, és Mr. Putyinnal most, a szankciók miatt, rendes demokráciák nem árulnak egy gyékényen. Putyinról jut eszembe, mennyivel rontották az exportunkat ezek a szankciók? Nem rontották, javították. Benyomultunk azokba a résekbe, amiket Európa a saját szankcióival nyitott meg előttünk. Very good, America first. Nem lehetne még itt kitalálni valamit?

http://mno.hu/

Hírdetés

De, már meg is szavazta a szenátus a büntetőintézkedéseket a németek meg az osztrákok ellen, amiért újabb gázvezetékeket építenének az oroszokkal. Remek, majd adunk el gázt nekik mi. Ja, és azzal az egyetemmel mi a gond? Mr. Orbán azt akarja, hogy egy amerikai egyetem oktasson Amerikában is. What is the problem? Az egyetem attól egyetem, hogy oktat, nem? Mr. Soros egyeteme más. Van egy postafiókjuk, azt akkreditálták New York államban. És Mr. Orbán azt is akarja, hogy kössünk szerződést az egyetem működéséről. Kössünk. Az nem jó, mert abban feltételek és kötelezettségek is lennének, amelyek korlátozhatnák Mr. Soros tengerentúli működését. Miért ilyen fontos nekünk Mr. Soros komfortérzete? Mr. Soros a külügyminisztérium nagy barátja, és szorosan együtt dolgozik a CIA-val. Ja, meg Hillary Clintonnal. De visszatérve Mr. Orbánra, én mégis szívesen megnézném közelebbről is.

Nem tanácsolnánk, mert Mr. Orbán kerítést is épít az országhatárra. Nocsak, és miért nem akarja kiengedni a polgárait? Beengedni nem akarja a migránsokat. Mondom, hogy az én emberem. Miért nem engedik ide, amikor olyan sok bennünk a közös vonás? Nem lehet, Mr. Orbán már 2001 óta persona non grata, mert nem határolódott el Mr. Csurkától. Ki ez a Mr. Csurka, és mit akar? Már nem akar semmit, meghalt. Akkor miért kellene elhatárolódni tőle? Mr. Csurka antiszemita volt, és Horthy-fasiszta. Ezt már hallottam valahol, megvan, Mr. Gorkát vádolták ilyesmivel a demokrata megmondóemberek. Elegem van a demokrata megmondóemberekből. Mr. Bannon szerint Mr. Gorka tájékozott és derék szakértő. És magyar. Meg is kérdezem őt Mr. Orbánról meg erről a Mr. Csurkáról.

Nem szükséges. A State Department kiváló Kelet-Európa-szakértői változatlanul Mr. President rendelkezésére állnak. És szerintük Mr. Csurka megítélése nem képezheti vita tárgyát. 9/11 kapcsán például a mi felelősségünket pedzegette. Mr. Orbán ettől nem határolódott el elég egyértelműen. Mit mondott Mr. Csurka? „A terrorizmust pénzelő államok azt kockáztatják, hogy maguk is az általuk népszerűsített gonosz áldozataivá válnak.” Ember, ezt én mondtam most, a teheráni robbantásokra küldött részvéttáviratomban. Legalábbis Mr. Tillerson szerint ezt mondtam. Ezer bocs, Főnök, összekevertem a papírokat. Mr. Csurka konkrétan azt mondta, hogy „Mély részvéttel vagyunk az ártatlan áldozatok iránt, az anyagi pusztulás is megdöbbentő, azonban a felelősséget érte az amerikai globalista politikának is viselnie kell.” Ez megengedhetetlen áldozathibáztatás. Well, bár ami ezt az Oszamát illeti, ez tényleg a mi kedvenc szaúdi embereink közül való volt, és ha jól emlékszem, Afganisztánban a CIA képezte ki az oroszok ellen. Na mindegy, maradt még valaki?

http://mno.hu/

Igen, Főnök. Itt van ez a kitűnő Klaus Johannis Romániából. Románia? Hiszen ezek mind Hillary vezérszurkolói voltak, nem? Most meg itt tülekednek. Utálom az ilyen köpönyegforgatókat. Igen, de Romániában vannak az Oroszország ellen telepített rakétáink. Oroszország ellen? Hát, hivatalosan Észak-Korea ellen, de tudja, Főnök, hogy van ez. Más a kommunikáció, más a valóság. Meg aztán Románia elsőként jelentkezett, hogy felemeli a katonai költségvetését a GDP két százalékára. Ráadásul el sem tudják hirtelen költeni ezt a rengeteg pénzt, ezért hajlanak arra, hogy rakétákat vegyenek belőle tőlünk. Well, jöjjön ez a Mr. Johannis. America first.

A szerző újságíró

Ennek a cikknek a nyomtatott változata a Magyar Nemzetben jelent meg. A megjelenés időpontja: 2017.06.28.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »