Donald Trump erős szövetségesre talált

Donald Trump erős szövetségesre talált

Sarah Palin volt alaszkai kormányzónő kedden az Egyesült Államok elnöki tisztére pályázó, republikánus párti Donald Trump támogatójának szegődött.

A „nehézsúlyú konzervatívként” emlegetett Sarah Palin egyebek közt azzal érvelt kedden egy iowai egyetemi nagygyűlésen, hogy ha Trump lesz az elnök, akkor Amerikának nem kell tovább mentegetőznie, Trump hagyni fogja, hogy a hadsereg tegye a dolgát és elpusztítsa az Iszlám Államot.

A The New York Times szerint Sarah Palin támogatása azért is fontos Trump számára, mert Iowában egy másik politikus, Ted Cruz is pályázik a republikánus elnökjelöltségre, aki szorosan a nyomában van Trumpnak. Nem véletlen, hogy Palin bejelentése után Trump azonnal üdvözölte a volt alaszkai kormányzónő döntését.

Különös egybeesés

Sarah Palin azt követően rukkolt elő Trump támogatásával, hogy egy nappal korábban őrizetbe vették idősebb fiát családi erőszak miatt. A 26 éves Track Palin még hétfő éjjel került rács mögé egyebek közt azért, mert puskával hadonászott részegen családja otthonában, és barátnője attól tartott, agyonlövi magát.

A család ügyvédje nem volt hajlandó nyilatkozni az ügyben a magánélet tiszteletben tartására hivatkozva.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »