Dózsa Dyörgy úti halálos baleset: a maffia fegyverbeszerzője volt M. Richárd

Dózsa Dyörgy úti halálos baleset: a maffia fegyverbeszerzője volt M. Richárd

A kétezres évek legnagyobb hatalommal és befolyással bíró bűnszervezetének katonai vezetőjeként hivatkozik a 168 Óra arra az M. Richárdra, akit a májusi Dózsa György úti halálos autóbaleset okozásával gyanúsítanak. A lap felidézi a kecskeméti maffiaperként ismertté vált büntetőeljárás előzményeit. A per 2006-os jogerős lezárásakor M. Richárd 8 év fegyházat kapott.

2004. augusztus 4-én a Zsiráf étteremben gyűlt össze a magyar alvilág egy jelentős része, az egykori Conti Car–Energol-csoport tagjai. Válságtanácskozást tartottak, mert a fegyverszállítmányukat Kecskeméten kommandósok kapcsolták le. 

Az eszközök egy oroszok által segített, szerb zsoldosok által kivitelezett, összehangolt merényletsorozathoz kellettek, amellyel a maffiaper fővádlottja, a Conti Car-os Radnai László átvehette volna az ellenőrzést a Balaton északi-partján. 

A találkozón Radnai és társai azon tanakodtak miként tehetnék át az ügyet Kecskemétről Budapestre, ahol komoly befolyással rendelkeznek a hatóságok berkein belül. Biztosak voltak abban, hogy egy fővárosi eljárás esetén ki tudnák hozni letartóztatott embereiket. 

Csakhogy a kecskeméti rajtaütés helyszíne nem volt véletlen, a hatóságok célja kifejezetten az volt, hogy ne budapesti szervek járjanak el. Az áthelyeztetés nem jött össze, Radnait, Csüllögöt Zsigmondot, Ferencsik Attilát és az akkor 27 éves M. Richárdot letartóztatták.

http://mno.hu/

Hírdetés

A férfi feladata a vádirat szerint a merénylethez szükséges fegyverek és motorkerékpárok beszerzése volt. 

A lefoglalt lőfegyvereken ki is mutatták M. Richárd DNS-ét.

A bűnszervezet „illegális tevékenysége felölelte – elsősorban Budapest területén – a kábítószer-kereskedelmet, a prostitúciós te­­vékenység ellenőrzését, továbbá a vendéglátóhelyektől, taxisoktól, esetenként gazdasági bűncselekményeket elkövető kívülálló személyektől védelmi pénzek szedését” – fogalmazott az ügyészség.

M. Richárd nem tört meg az előzetesben, levélben fenyegette a konkurens bűnözői csoportokat, ne higgyék, hogy szervezetük meggyengült; miközben szerb cinkosaikat arra próbálta rávenni, vigyék el a balhét. E mellett ügyvédeit olyan orvosi szakvélemény beszerzésére utasította, amely szabadlábra helyezését indokolná. 

A napokban is egészségügyi állapotával ügyeskedhetett M. Richárd a rácsok elkerülése érdekében – legalábbis erre utal a Bors értesülése. E szerint miután M. Richárdot a múlt héten – nyaralásáról való hazatérésekor – őrizetbe vette a rendőrség, a fogda helyett a Péterfy kórházba szállították, ahol egy számára kiürített kórteremben őrizték. 

Lapunk úgy tudja, azért jártak el így, mert M. Richárd rosszullétre hivatkozott. Az orvosok alaposan kivizsgálták, de nem találták ennek okát.

A gyanúsított a baleset idején jogosítvány nélkül hajtott, előzőleg pedig kokaint fogyasztott.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »