Dudálás, sípolás, az Echo Tv stábjának inzultálása volt a program a mai tüntin (+videó)

Dudálás, sípolás, az Echo Tv stábjának inzultálása volt a program a mai tüntin (+videó)

Tüntetést szervezett a Kossuth térre a parlament alakuló ülésének idejére a Civil Ellenzéki Kerekasztal nevű mozgalom. A Parlament előtt már kora reggeltől néhány demonstráló gyülekezett, őket a rendőrség kikísérte a térről, és sorfallal vette körül az Országházat. A demonstrálók kormányellenes jelszavakat skandálva, sípokkal és hangosbeszélővel igyekeznek megzavarni a parlament ülését. A demonstrálók dudákkal, sípokkal és skandálással próbáltak minél nagyobb zajt csapni. Tüntetők egy csoportja az Echo Tv stábját is inzultálta, és megpróbálták megakadályozni, hogy tudósítsanak a helyszínről.

Néhány tucat tüntető maradt kora reggelre a Parlament előtt. Ahhoz már este is kevesen voltak, hogy élőláncot alkossanak az Országház körül. Reggel nem sokkal hét óra előtt a rendőrség felszólította őket, hogy hagyják el a teret, aki erre nem volt hajlandó, azt kivitték. Ezután a rendőrök sorfallal vették körbe a Kossuth teret, kordont végül nem állítottak. Demonstrálók maroknyi csoportja egy mobil színpadot is hozott.  Rövid tanakodás után a parlament főbejáratával szembe, az Alkotmány utca végébe vitték a járművet. Itt hangos zenével igyekeztek megzavarni a parlamenti munkát.

A Jobbik frakciója magyar zászlókkal vonult a parlament alakuló ülésére. Már jó előre bejelentették, kordonbontásra készülnek, de ez végül kordon hiányában elmaradt. Mirkóczki Ádám szóvivő ezt a párt sikereként értékelte.

Mindenképp büszkeséggel tölt el minket, hogy legerősebb és egyben első ellenzéki pártként már azt sikerült megakadályozni, hogy egyáltalán fémkordonokkal zárják körbe a Kossuth teret, ezt korábban egyetlenegy párt sem tudta elérni, ez mindenképpen pozitív. Ugyanakkor van abban némi sunyiság a kormány részéről, hogy gyakorlatilag élőerős rendőri kordont biztosít

– nyilatkozta az ellenzéki párt politikusa.

Hírdetés

A jobbikos képviselőket az Országgyűlési Őrség beengedte a Parlamentbe, a tüntetők azonban továbbra is kint maradtak és az Alkotmány utcában gyülekeztek.

A civil ellenzéki kerekasztal 10 órára hirdette meg a demonstrációját. Néhány beszéd után a demonstrálók a parlament épülete elé vonultak. Itt dudákkal, sípokkal és skandálással próbáltak minél nagyobb zajt csapni.

Echo Tv

The post Dudálás, sípolás, az Echo Tv stábjának inzultálása volt a program a mai tüntin (+videó) appeared first on PolgárPortál.


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »